Vrachtwagenrijbewijs

  • 6 weken
  • vanaf 2.190,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
  • Lessen op moderne voertuigen (Euro 6)
  • Theorieles overdag of ’s avonds in Oss, Tiel, Nijmegen of Arnhem
  • Slagingspercentage van meer dan 90%
  • Gecertificeerde opleider voor SOOB subsidie
vanaf € 2.190,00 excl. BTW

Vrachtwagenrijbewijs Beroepsmatig

Wil jij het vrachtwagenrijbewijs halen en beroepsmatig een vrachtauto besturen? Dan heb je in de meeste gevallen de basiskwalificatie nodig. Met het behalen van de basiskwalificatie krijg je een aanduiding op je rijbewijs; code 95. Deze code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door nascholingscursussen te volgen.

De theoriecursus voor beroepschauffeurs bestaat uit drie modules die elk worden afgerond met een examen. Na het behalen van de theorie opleiding, kun je starten met de praktijk. Onze vakkundige docenten en instructeurs bereiden je voor op het theorie- en praktijkexamen met het voornaamste doel; ook na het examen iedere dag veilig thuiskomen.

Wil jij beroepschauffeur worden en de theorie en praktijkopleiding starten?

Vrachtwagenrijbewijs met vrijstelling

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het niet nodig is om code 95 op je rijbewijs te hebben bij het besturen van een vrachtwagen. Dit zijn bijvoorbeeld voertuigen die maximaal 45 km/uur rijden, hulpdiensten of chauffeurs die circus- of kermismateriaal vervoeren.

De theorie opleiding voor de vrachtwagen met vrijstelling is aanzienlijk korter dan die van beroepschauffeurs. In plaats van drie modules is het slechts nodig om één module af te ronden met bijbehorend examen.

De vrijstelling hangt van meerdere factoren af. Wil je kijken in aanmerking komt of direct de opleiding boeken?

Theorie vrachtwagenrijbewijs (C)

Theorie in modules
De theorie opleiding voor de vrachtauto bestaat uit 3 modules. Module 1 (RVM1) behandelt de basis, met onderwerpen omtrent verkeer, techniek, lading en wetgeving. Na de theorielessen uit deze module volgt er een examen bij het CBR. Pas na het behalen van deze module, gaan beroepschauffeurs in opleiding door met de lessen in module 2 en 3. Chauffeurs met vrijstelling hebben de theorie afgerond na het RVM1 examen.

Module 2 en 3 gaan dieper in op de lesstof voor de beroepschauffeur. In module 2 (VM2) wordt de kennis, techniek en het optimaal gebruik van een voertuig behandeld. Daarbij komt ook het onderwerp lading en het lading zekeren aan bod. Module 3 (VM3) draait om een verdieping van de administratie van een voertuig. Denk hierbij aan de Arbeidstijdenwet, digitale tachograaf en wetgeving. Beide modules worden afgesloten met een theorie examen.

Opleidingsvarianten
Er zijn twee verschillende opleidingsvarianten om je voor te bereiden op de theorie. Alle varianten zijn inclusief theorie examens, die wij voor je inplannen bij het CBR.

Leren in eigen tempo? Dan is zelfstudie met e-learningmodule wellicht wat voor jou. Met het digiboek heb je beschikking tot alle theorie én aanvullende 3D animaties en video’s. Daarnaast beschikt de e-learningmodule over 21 uur online examentraining.

Wil je snel je theorie halen met de grootste kans van slagen? Dan kies je voor klassikaal theorieles. Onze vakkundige docenten zorgen voor een optimale klassikale begeleiding. Klassikale theorieles kun je op locatie of online volgen. Starten kan binnen twee weken!

Wil je meer informatie over de theorie? Wij nemen graag contact met je op.

Praktijk vrachtwagenrijbewijs (C)

De praktijk Rijopleiding C kan in hele dagen worden afgerond of de uren kunnen worden verspreid over meerdere dagen, afhankelijk van jouw voorkeur. De praktijkopleiding kan al in 14, 20, 26 of 32 uur worden voltooid. Zo is er voor de beginner als voor degene die al wat meer ervaring heeft een passend pakket. Mocht blijken dat er meer praktijklesuren nodig zijn dan in het voordeelpakket, dan kunnen deze altijd worden bijgekocht.

Wil je beroepsmatig vrachtwagen gaan rijden? Dan moet je de praktische toets en toets besloten terrein afronden om de code 95 op het rijbewijs te krijgen. Voor chauffeurs met vrijstelling zijn deze twee toetsen niet nodig.

Bekijk ons aanbod voor de verschillende mogelijkheden in complete pakketten of losse praktijkpakketten.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het vrachtwagenrijbewijs (C).

SOOB subsidie

De sector transport en logistiek een gunstig toekomstperspectief heeft. Dat vertaalt zich onder andere in de aanhoudende vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Met SOOB-subsidie is het nog gunstiger om deze (nieuwe) medewerkers op te leiden. Zowel voor instroom uit andere sectoren als bij het laten doorgroeien van eigen medewerkers. Profiteer nu van de subsidie op de opleiding. Bij instroom uit andere sectoren is dat 60%, bij doorstroom binnen het eigen bedrijf zelfs 75%.

Opleiding
Subsidiebedrag
Vakbekwaamheid RVM1-C – Zijinstroom
€ 220,00
Vakbekwaamheid VM2-C – Zijinstroom
€ 117,00
Vakbekwaamheid VM3-C – Zijinstroom
€ 106,00
Vakbekwaamheid RVM1-C – Doorstroom
€ 286,00
Vakbekwaamheid VM2-C – Doorstroom
€ 152,00
Vakbekwaamheid VM3 – C – Doorstroom
€ 138,00

 
 
SOOB draagt bij in de opleidingskosten en verstrekt subsidie op alle onderdelen van de rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvang je subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren.
 
 

Opleiding
Max. subsidiabele (klok)uurprijs
Max. subsidiabele duur
Rijopleiding C
€ 70,62 p/u
28 uur
Rijopleiding E bij C
€ 82,33 p/u
25 uur
Heropleiding C
€ 71,84 p/u
7 uur
Heropleiding E bij C
€ 83,68 p/u
7 uur
Praktische toets C
€ 61,78 p/u
5 uur
Toets besloten terrein
€ 74,42 p/u
5 uur

Even bellen voor meer informatie over het vrachtwagenrijbewijs?