Scooterrijbewijs

 • 1 dag
 • vanaf 419,00 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Starten met 15,5 jaar
 • Scooterrijbewijs in 1 dag
 • Compleet alles-in-één-pakket mét gratis theoriecursus voor €469,00
 • In Uden, Den Bosch, Tiel, Eindhoven, Nijmegen of Arnhem
vanaf € 419,00 incl. BTW

Meer informatie over het scooterrijbewijs

Alles-in-één pakket
Wil jij snel het scooterrijbewijs halen? Dat kan! Met ons alles-in-één pakket heb jij je theorie en praktijk voor de scooter binnen een paar dagen op zak. De theoriecursus is gratis inbegrepen en wordt gegeven in een klaslokaal op onze locatie in Uden. Tijdens de theoriecursus kun je vragen stellen aan onze instructeur.

 • Starten met 15,5 jaar
 • Gratis online theoriecursus bij alles-in-één-pakket
 • Slagingspercentage van 79%

Theorie-examen
Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op. Het theorie-examen is niet inbegrepen bij onze producten, maar is eenvoudig te reserveren via het cbr.nl. Het theorie-examen moet behaald zijn voordat je kunt starten met de praktijkles en het praktijkexamen. Zorg er dus voor dat je jouw theorie zo snel mogelijk behaald, je mag al starten als je 15,5 jaar bent.

Praktijkpakket
Heb jij je theorie-examen voor de scooter al gehaald? Dan bieden wij ook pakketten aan alleen voor praktijklessen. Je kunt al in 1 dag de opleiding volgen en direct op examen. Bekijk de mogelijkheden en boek direct jouw gewenste datum en locatie!

Nieuwe scooterhelm
Tijdens het rijden op een scooter ben je verplicht om een helm te dragen. Als je kiest voor een pakket bij ons, kun je voordelig een matzwart stijlvolle helm aanschaffen voor € 45,00. Deze veilige, met CE keurmerk, helm bieden wij speciaal aan voor onze leerlingen in combinatie met een pakket. Kies eenvoudig een pakket en voeg daarna je helm toe.

Hoofdomtrek meten voor je scooterhelm

Opstaplocaties
De rijlessen kan je starten vanaf onze opstaplocatie in Uden, ‘s-Hertogenbosch, Tiel, Nijmegen, Eindhoven of Arnhem! We zitten dus altijd bij je in de buurt.

Voorbereidingsles
Denk je niet voldoende te hebben aan 4 uur praktijkles? Dan kan je deze makkelijk aanvullen met een voorbereidingsles van 1,5 uur. Als je nog geen ervaring hebt met het rijden op een scooter, dan is ons advies om het pakket van 4 uur met praktijkexamen aan te vullen met 1 voorbereidingsles van 1,5 uur.

Heb je nog een vraag?

Hoe werkt het kopen van een pakket? Moet ik eerst betalen en dan de rijschool op mijncbr.nl machtigen of andersom?

Je kunt direct jouw gekozen pakket bij ons online aanschaffen. Wel raden wij aan om na betaling direct naar cbr.nl te gaan om ons als rijschool te machtigen. Je vult dit rijschoolcodenummer in: 8074 G1.

Is het theorie-examen inbegrepen in het alles-in-één pakket?

Nee, het theorie-examen is niet inbegrepen in het alles-in-één pakket. Het theorie-examen vraag je zelf aan op de website van het CBR.

Kan ik de helm los bestellen?

Jazeker! Stuur ons een mail met je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en welke maat scooterhelm je wilt en na betaling sturen wij je scooterhelm op. De mail mag je sturen naar info@smitsopleidingen.nl.

Mag je zonder behaald theorie-examen al praktijklessen volgen?

Nee, je moet eerst het theorie-examen behaald hebben, voordat je op de openbare weg mag lessen. Je mag bij Smits Opleidingen wel een kennismakingsles volgen, want deze vindt plaats op een afgesloten terrein.

Kan ik het praktijkgedeelte nog annuleren / verzetten?

Zodra het praktijkexamen van de scooter geboekt is, kan dit examen door het CBR niet meer verzet worden. Je bent altijd het volledige examengeld verschuldigd. Bij hoge uitzondering kan het CBR het praktijkexamen restitueren onder uitdrukkelijke voorwaarden en alleen bij overhandigen van een rouwkaart van directe familie, of een doktersverklaring.

 

Wanneer ontvang ik het theorieboek en de online oefenvragen?

Wanneer je het pakket via de webshop hebt gekocht, ontvang je de leermiddelen binnen 2 werkdagen.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

 1. 1. Ga naar Mijn CBR en log in met jouw DigiD inloggegevens.
  2. Klik op de knop ‘Examen reserveren’ en kies vervolgens voor ‘Theorie-examen bromfiets’.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Kies voor welk voertuig je examen wil doen, in welke taal, waar en wanneer.
  5. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je voor het bromfiets theorie-examen direct gemakkelijk en snel via iDeal.
  6. Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging van het reserveren van het theorie-examen.
  7. Handig! Noteer de datum van je theorie-examen in je (online) agenda of telefoon, zodat je het niet vergeet.
  8. Op Mijn CBR kun je terugzien welke reservering je hebt gemaakt.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Gratis gebruik van elektrische scooters en kleding

Smits Opleidingen is in het bezit van 8 elektrische lesvoertuigen van het merk Emco, waardoor we verantwoord omgaan met het milieu en elektrisch rijden! Naast dat de elektrische scooter bijna geen geluid maakt, werkt deze hetzelfde als een standaard scooter en ben je goed voorbereid als je zelfstandig de weg op gaat.

Tijdens de lessen maak je gebruik van je eigen helm en een reflecterend veiligheidsvest.

Professionele instructeurs

Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?