Scooterrijbewijs

 • 1 dag
 • vanaf 399,00 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Starten met 15,5 jaar
 • Scooterrijbewijs in 1 dag
 • Compleet alles-in-één-pakket mét gratis theoriecursus voor €439,00
 • Gratis nieuwe scooterhelm (t.w.v. €49,95)
 • In Uden, Den Bosch, Tiel, Eindhoven, Nijmegen of Arnhem
vanaf € 399,00 incl. BTW

Meer informatie over het scooterrijbewijs

Alles-in-één pakket
Wil jij snel het scooterrijbewijs halen? Dat kan! Met ons alles-in-één pakket heb jij je theorie en praktijk voor de scooter binnen een paar dagen op zak. De theoriecursus is gratis inbegrepen en wordt gegeven in een klaslokaal op onze locatie in Uden. Tijdens de theoriecursus kun je vragen stellen aan onze instructeur.

 • Starten met 15,5 jaar
 • Gratis nieuwe scooterhelm t.w.v. €49,95
 • Gratis online theoriecursus bij alles-in-één-pakket
 • Slagingspercentage van 79%

Theorie-examen
Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op. Het theorie-examen is niet inbegrepen bij onze producten, maar is eenvoudig te reserveren via het cbr.nl. Het theorie-examen moet behaald zijn voordat je kunt starten met de praktijkles en het praktijkexamen. Zorg er dus voor dat je jouw theorie zo snel mogelijk behaald, je mag al starten als je 15,5 jaar bent.

Praktijkpakket
Heb jij je theorie-examen voor de scooter al gehaald? Dan bieden wij ook pakketten aan alleen voor praktijklessen. Je kunt al in 1 dag de opleiding volgen en direct op examen. Bekijk de mogelijkheden en boek direct jouw gewenste datum en locatie!

GRATIS nieuwe scooterhelm
Als speciale actie krijg je NU, zowel bij het alles-in-één pakket of het praktijkpakket, GRATIS een eigen nieuwe scooterhelm t.w.v. €49,95. Deze helm sturen wij naar je op.

Opstaplocaties
De rijlessen kan je starten vanaf onze opstaplocatie in Uden, ‘s-Hertogenbosch, Tiel, Nijmegen, Eindhoven of Arnhem! We zitten dus altijd bij je in de buurt. En wist je dat je bij ons met spoed terecht kunt? Dat kan omdat wij vooraf examens inkopen bij het CBR!

Voorbereidingsles
Denk je niet voldoende te hebben aan 4 uur praktijkles? Dan kan je deze makkelijk aanvullen met een voorbereidingsles van 2 uur. Als je nog geen ervaring hebt met het rijden op een scooter, dan is ons advies om het pakket van 4 uur met praktijkexamen aan te vullen met 1 voorbereidingsles van 2 uur.

Heb je nog een vraag?

Is het theorie-examen inbegrepen in het alles-in-één pakket?

Nee, het theorie-examen is niet inbegrepen in het alles-in-één pakket. Het theorie-examen vraag je zelf aan op de website van het CBR.

Kan de helm uit het pakket gehaald worden?

Nee, de helm zit gratis in het pakket. Deze eigen nieuwe helm kun je gebruiken tijdens je praktijklessen en examen. En na het behalen van je scooterrijbewijs adviseren wij om de helm te blijven gebruiken met rijden op de scooter. Zo ben je veilig op weg.

Mag je zonder behaald theorie-examen al praktijklessen volgen?

Nee, je moet eerst het theorie-examen behaald hebben, voordat je op de openbare weg mag lessen. Je mag bij Smits Opleidingen wel een kennismakingsles volgen, want deze vindt plaats op een afgesloten terrein.

Kan ik het praktijkgedeelte nog annuleren / verzetten?

Zodra het praktijkexamen van de scooter geboekt is, kan dit examen door het CBR niet meer verzet worden. Je bent altijd het volledige examengeld verschuldigd. Bij hoge uitzondering kan het CBR het praktijkexamen restitueren onder uitdrukkelijke voorwaarden en alleen bij overhandigen van een rouwkaart van directe familie, of een doktersverklaring.

 

Wanneer ontvang ik het theorieboek en de online oefenvragen?

Wanneer je het pakket via de webshop hebt gekocht, ontvang je de leermiddelen binnen 2 werkdagen.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

 1. 1. Ga naar Mijn CBR en log in met jouw DigiD inloggegevens.
  2. Klik op de knop ‘Examen reserveren’ en kies vervolgens voor ‘Theorie-examen bromfiets’.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Kies voor welk voertuig je examen wil doen, in welke taal, waar en wanneer.
  5. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je voor het bromfiets theorie-examen direct gemakkelijk en snel via iDeal.
  6. Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging van het reserveren van het theorie-examen.
  7. Handig! Noteer de datum van je theorie-examen in je (online) agenda of telefoon, zodat je het niet vergeet.
  8. Op Mijn CBR kun je terugzien welke reservering je hebt gemaakt.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Gratis gebruik van elektrische scooters en kleding

Smits Opleidingen is in het bezit van 8 elektrische lesvoertuigen van het merk Emco, waardoor we verantwoord omgaan met het milieu en elektrisch rijden! Naast dat de elektrische scooter bijna geen geluid maakt, werkt deze hetzelfde als een standaard scooter en ben je goed voorbereid als je zelfstandig de weg op gaat.
 
Tijdens de lessen maak je gebruik van je eigen helm die je hebt gekregen en een reflecterend veiligheidsvest.

Professionele instructeurs

Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?