Rijoptimalisatie – Schadepreventie (W02-1)

 • 7 uur
 • 7 punt(en)
 • vanaf 350,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Boek Rijoptimalisatie in het alles-in-één pakket
 • Cursussen zijn ook los te boeken
 • Kan meetellen voor code 95
 • CCV gecertificeerde opleider
 • SOOB subsidie voor transportbedrijven

Cursus informatie

Rijoptimalisatie – Schadepreventie
Om het vak van beroepschauffeur zo goed mogelijk uit te voeren is het belangrijk dat je zelfverzekerd achter het stuur zit. De cursus Rijoptimalisatie – Schadepreventie is gericht op het voorkomen van ongevallen en zorgt ervoor dat de chauffeur defensiever rijdt dan voorheen. Na het volgen van deze praktijkcursus ben je je bewust van risicovolle situaties in het verkeer en kun je hiernaar handelen. Dit geldt niet alleen voor situaties op de weg, maar ook tijdens het laden of lossen van een lading. Je rijdt alerter en de kans op schade en ongevallen is kleiner. Win-win voor jou én medeweggebruikers!

De doelstelling van de cursus is dat de cursist in staat is om defensiever te rijden dan voorheen en bewust is van de risicovolle situaties die op de weg bij het laden en lossen kunnen voorkomen.

 • Het is mogelijk om de cursus los te boeken (€390,00 voor een losse cursus)
 • Of kies voor een alles-in-één pakket voor slechts €895,00
 • Met dit pakket is de hele nascholing voor 5 jaar direct geregeld

Lesprogramma
Het lesprogramma bestaat uit een gedeelte praktijk en een gedeelte theorie. In het theoriegedeelte wordt ingegaan op de rijtechniek, schadeformulieren, spiegelafstand, het stellen van spiegels en het voorkomen van incidenten bij op- en instappen, en tijdens het praktijkgedeelte komen de volgende onderwerpen aan bod: onderwerpen uit de theorie, controle houden op en manoeuvreren met voertuigen en omgaan met weersomstandigheden.

SOOB subsidie
Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor je voorbereiden.

Cursus
Duur/Waarde
Kosten
SOOB subsidie
Rijoptimalisatie – Schadepreventie (W02-1)
1 dg / 7 pt
€390,00*
€100,00

*De prijzen zijn excl. de registratiekosten voor het CCV voor code 95 per persoon per dag en excl. BTW.

Alles-in-één pakket voor nascholing

Wij bieden de ideale oplossing: het all-in-één pakket! Met dit pakket heb je de hele nascholing van 35 uur eenvoudig tegen een scherpe prijs geregeld. Je hebt nu al een pakket voor slechts €895,00 in plaats van €1.110,00 excl. btw*!

De cursus Rijoptimalisatie komt in aanmerking voor het alles-in-één pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus.

*Excl. registratiekosten voor het CCV per persoon per dag.

1. Kies jouw cursustype

2. Met of zonder certificaat, zakelijk of particulier

3. Kies eventueel een cursuslocatie en datum van jouw voorkeur

Over heel Nederland

Rijoptimalisatie – Schadepreventie cursussen volg je in heel Nederland!