ADR certificaat Basis initieel en verlenging (U01-4)

 • 7 uur
 • 7 punt(en)
 • vanaf 391,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Boek deze cursus in het alles-in-één pakket
 • Cursussen zijn ook los te boeken
 • Kan meetellen voor code 95
 • CCV gecertificeerde opleider
 • SOOB subsidie voor transportbedrijven

Cursus ADR

ADR certificaat Basis initieel en verlenging
Voor je werk vervoer je diverse ladingen, waarbij het van belang is dat de lading veilig van A naar B wordt gebracht. Na de theoriecursus ADR ben je hiertoe in staat. Daarbij leer je de meest recente regelgeving, ben je bedacht op eventuele gevaren van het verkeer, op arbeidsongevallen, kun je fysieke risico’s voorkomen en noodsituaties beoordelen.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s en stelt strenge eisen aan een chauffeur. Je dient in het bezit te zijn van een officieel ADR certificaat. Dit certificaat ontvang je na het afleggen van het examen. Je kunt dit alleen doen als je een CCV-erkende ADR cursus hebt gevolgd. Bij Smits is dit uiteraard het geval!

De basis ADR cursus geeft je kennis over de verschillende gevarenklassen; hoe deze stoffen reageren; hoe je dient te handelen bij ongevallen, lekkages, aanrijdingen, wetgeving, algemene veiligheidsvoorschriften en wijze van alarmering en het kiezen van vluchtroutes. De cursus bevat ook een praktijkmodule die bestaat uit eerste hulp, brandbestrijding en maatregelen bij ongeval of incident.

 • Een lading kunnen vervoeren met inachtneming van de voorschriften inzake veiligheid en goed gebruik van het voertuig
 • De regelgeving betreffende het goederenvervoer kennen
 • Bedacht zijn op de gevaren van het verkeer en op arbeidsongevallen
 • Fysieke risico’s kunnen voorkomen
 • Noodsituaties kunnen beoordelen

SOOB subsidie
Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor je voorbereiden.

Cursus
Duur/Waarde
Kosten
SOOB subsidie
ADR basis initieel (U01-4)
2 dg / 14 pt
€391,00*
€200,00
ADR basis initieel verlenging (U01-4)
2 dg / 14 pt
€391,00*
€200,00
ADR basis en tank initieel (U01-4)
3 dg / 14 pt
€513,00*
€220,00
ADR basis en tank initieel verlenging (U01-4)
3 dg / 14 pt
€513,00*
€220,00

*Excl. BTW, excl. boeken- en examengeld en excl. de aan- en afmeldkosten voor het CCV voor code 95 per dag. De Basis cursus duurt 16 uur (2 dagen) en de extra thuisstudie bedraagt 8 tot 10 uur.

Alles-in-één pakket voor nascholing

Wil je direct de gehele nascholing voor code 95 in één keer regelen? Wij bieden de ideale oplossing: het alles-in-één pakket! Hiermee kun je eenvoudig tegen een scherpe prijs de nascholing van 35 uur behalen.

De ADR cursus komt in aanmerking voor het pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus. Je hebt nu al een pakket voor slechts €895,00 in plaats van €1.110,00 excl. btw*!

*Excl. registratiekosten voor het CCV per dag, excl. boeken- en examengeld ADR, excl. examengeld VCA en excl. toeslag hoogwerker.

Boek eenvoudig online

1. Kies jouw cursustype

2. Met of zonder certificaat, zakelijk of particulier

3. Kies eventueel een cursuslocatie en datum van jouw voorkeur

Over heel Nederland

ADR certificaat Basis initieel cursussen volg je in heel Nederland!