klanten

vertellen

klantenbeoordelingen

9,0

Super goede theorie lessen gehad van Ad Jonas! Super leraar!

Jordi, Kesteren.

U05-2 Basisveiligheid VCA - 2 dagdelen

Heb jij of jouw medewerkers een VCA certificaat nodig? Bij ons kan dat al in 1 dag! Voor de VCA cursus zijn twee versies mogelijk, namelijk basis of VOL.

De VCA basis cursus is voor medewerkers of zzp-ers die voor een aannemer aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan het werken op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving.

De VCA VOL versie is de veiligheidscursus voor leidinggevenden. Je moet hierbij meer theorie beheersen en je krijgt een uitgebreider examen.

Na het succesvol afronden van het examen, ontvang je een nationaal erkend VCA certificaat.

Ook voor Code 95: De VCA cursus is ook in te zetten voor Code 95. Specifiek voor de Code 95 hoeft er geen examen afgenomen te worden. Wel als je het certificaat wilt ontvangen. Tijdens de cursus leer je veiligheidseisen en voorschriften in acht te nemen bij de uitvoering van je werk op een bouwterrein of een risicovolle omgeving.

Het is mogelijk om de cursus los te boeken of aan te schaffen in het alles-in-één pakket voor slechts € 825,- . Met dit pakket is de hele nascholing voor 5 jaar direct geregeld.

Bekijk ons alles-in-één pakket

Meld je aan voor deze cursus

Boek hier de cursus VCA

Cursus

1 daagse cursus
1 daagse cursus met examen
2 daagse cursus
2 daagse cursus met examen

Duur / Waarde

7 uur / 7 punten
7 uur / 7 punten
14 uur / 14 punten
14 uur / 14 punten

Locatie

Oss, Arnhem of incompany

Kosten

€ 197,-
€ 255,-
€ 297,-
€ 350,-

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus leer je welke veiligheidseisen en voorschriften in acht genomen moeten worden bij de uitvoering van de werkzaamheden bij VCA gecertificeerde bedrijven. Het lesprogramma is opgesteld volgens de exameneisen van SSVV en bestaat uit:

  • Arbeidsomstandighedenwet
  • Risico’s en preventie: begrippen en maatregelen
  • Gevaarlijke stoffen: blootstelling, soorten stoffen en informatie
  • Brand- en explosiegevaar: verbranding en blusmethoden
  • Besloten ruimten en werkvergunningen: vergunningsplicht en risico’s
  • Gereedschapsmachines en handgereedschappen
  • Hijsen en tillen: struikelen en verstappen, hijsmiddelen en risico’s
  • Nieuwe regels werken op hoogte: ladders en steigers
  • Elektriciteit (nieuw item)
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: toepassing van verschillende soorten PBM’s
Boek de losse cursus VCA basis of VOL
Leer veiligheidseisen en voorschriften in acht te nemen volgens de SSVV exameneisen met onze 1-daagse of 2 daagse VCA cursus. Boek direct online.
Speciaal voor de nascholing hebben wij een alles-in-één-pakket. Voor maar 750 euro kun je kiezen uit alle nascholingscursussen. Bekijk ze hier!

Alles-in-één pakket voor nascholing

Kies voor nascholing in 1 week!

Binnenkort loopt de deadline van de nascholing voor 5 jaar voor velen weer af (2021). Wij bieden de ideale oplossing: nascholing in één week! In onze webshop zijn verschillende vooraf vastgestelde pakketten opgenomen. Neem snel een kijkje!

Je kunt de VCA cursus ook aanschaffen in een pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus. Met dit alles-in-één pakket heb je de hele nascholing voor 5 jaar in één keer geregeld. Je hebt nu al een pakket voor slechts € 825,- in plaats van €1.137,- excl. btw*!

*Excl. examengelden voor VCA en ADR, excl. boeken ADR, excl. toeslag Hoogwerkeropleiding en aan- en afmeldkosten voor het CCV van € 24,50 p.p. per dag.

Boek het nascholingspakket

SOOB subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65 % van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor je voorbereiden.