Reachtruck certificaat

  • 1 dag
  • vanaf 199,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
  • Het veiligheidscertificaat al in 1,5 dag!
  • Wekelijks verschillende reachtruckopleidingen beschikbaar
  • Incompany opleidingen door heel Nederland
  • Certificaat geldig voor 5 jaar
vanaf € 199,00 excl. BTW

Cursus informatie

Veiligheidscertificaat Reachtruck
Tijdens je werk heb je wellicht al eens met een reachtruck gewerkt. Maar hoe ga je hier veilig mee om en wat zijn de risico’s? Bij Smits leer je veilig en schadepreventief te werken met de reachtruck en risico’s op een arbeidsongeval voor jezelf en je directe collega’s zoveel mogelijk te beperken. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie (ook mogelijk als e-learning) en een gedeelte praktijk, beide worden afgesloten met een examen. Na het behalen van de examens ontvang je een veiligheidscertificaat, deze garandeert een zekere basiskennis voor veilig werken met de reachtruck en hiermee voldoet de werkgever aan de eisen van de SZW inspectie.

Klassikale 1- of 2-daagse cursusdag
Wanneer je al vaker op een reachtruck hebt gereden of op zoek bent naar een herhalingscursus is het mogelijk om het certificaat binnen één dag te behalen. Personen die nog geen of weinig ervaring hebben raden wij aan om de 2-daagse cursus te volgen, zodat zij het vakkundig bedienen van de reachtruck onder de knie krijgen.

E-learning
Het is mogelijk om het theoriegedeelte vanuit huis af te ronden met de e-learningsmodule voor de reachtruck. Hierdoor wordt de lesdag met een halve dag verkort en duurt het praktijkgedeelte nog 3,5 uur. Je kunt enkel deelnemen aan de praktijkdag als het theoriegedeelte met een positief resultaat is afgerond. Dit betekent dat er voldoende tijd is besteed aan de zelfstudie en het examen is behaald.

Combinatie van hef- en reachtruckcursus
Door middel van de e-learningsmodule is het ook mogelijk om in één dag het heftruck- en reachtruckcertificaat te behalen. Voorafgaand aan de praktijkdag rond je het theoriegedeelte af, waardoor je op de praktijkdag het ene dagdeel kunt besteden aan de heftruck en het andere aan de reachtruck.

  • Verkort de lesdag door het theoriegedeelte als e-learning te volgen
  • Het is mogelijk om de cursus los te boeken (vanaf €199,00)
  • Of kies voor een alles-in-één pakket voor slechts €895,00
  • Met dit pakket is de hele nascholing code 95 voor 5 jaar direct geregeld

Lesprogramma
De reachtruckopleiding bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld: soorten interne transportmiddelen, hulpmiddelen, voertuigtechniek, arbeidsomstandigheden, werkmethoden en ergonomie.

Het praktijkgedeelte bestaat uit: beladen laadbak vrachtauto/simulator, palletstelling met verschillende afzethoogtes, inrijdstelling, draagarmstelling, rijden op laadbrug i.c.m. beladen zeecontainer, gebruik reachtruck met duplo mast en triple mast en koud stapelen.

SOOB subsidie
Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag.

Geef het tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, achteraf kan er geen SOOB subsidie worden toegekend.

Cursus
Duur/waarde
Kosten
SOOB subsidie
STL Veiligheidscertificaat Reachtruck praktijkexamen (U16-2)
1 dg / 7 pt
€245,00
€100,00
STL veiligheidscertificaat Reachtruck praktijkexamen (U16-2)
2 dg / 14 pt
€410,00
€160,00

Alles-in-één pakket voor nascholing code 95

Wil je direct de gehele nascholing voor code 95 in één keer regelen? Wij bieden de ideale oplossing: het alles-in-één pakket! Hiermee kun je eenvoudig tegen een scherpe prijs de nascholing van 35 uur behalen.

Het reachtruckcertificaat komt in aanmerking voor het pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus. Je hebt nu al een pakket voor slechts €895,00 in plaats van €1.110,00 excl. btw*!

*Excl. registratiekosten voor het CCV per persoon per dag, excl. boeken- en examengeld ADR en excl. examengeld VCA.

1. Kies jouw cursustype

2. Met of zonder certificaat, zakelijk of particulier

3. Kies eventueel een cursuslocatie en datum van jouw voorkeur

Over heel Nederland

Reachtruck cursussen volg je in heel Nederland!