Personenauto

 • 30 uur
 • vanaf 2.282,50 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Praktijklessen in en rondom Oss, Uden, Veghel en ‘s-Hertogenbosch
 • Vrijblijvende kennismakingsles van 1,5 uur voor €79,50
 • Starterspakket met 30 uur rijles, theoriecursus, Collegiale Toetsing en examen
 • Planning bekijken in Smits Rijlesapp
vanaf € 2.282,50 incl. BTW

Meer informatie over het rijbewijs voor de personenauto

Bij Smits Opleidingen leer je onder professionele begeleiding autorijden. We verzorgen praktijklessen in zowel een schakelauto of een automaat, in en rondom Oss, Uden, Veghel en ‘s-Hertogenbosch. Met het rijbewijs B, hét rijbewijs voor het besturen van een personenauto, mag je een auto rijden met een maximumgewicht van 3.500 kg en aanhangwagen van maximaal 750 kg.

 • Praktijklessen in en rondom Oss, Uden, Veghel en ‘s-Hertogenbosch
 • Vrijblijvende kennismakingsles van 1,5 uur voor €79,50
 • Starterspakket met 30 uur rijles, theoriecursus, Collegiale Toetsing en examen
 • Professionele instructeurs van alle leeftijden
 • Planning bekijken in Smits Rijlesapp
 • Mogelijkheid tot klassikaal theorieles

Theorie
Om veilig en verantwoord de weg op te gaan is het kennen en het kunnen toepassen van de verkeersregels een must. Wil je deelnemen aan de Collegiale Toetsing en het praktijkexamen? Dan moet je het theorie-examen succesvol hebben afgerond. Vanaf je 16e mag je op theorie-examen. Het voordeel is dat we het gehele traject naar het rijbewijs kunnen begeleiden: van theorieles tot aan praktijkexamen. Om zelfverzekerd en goed voorbereid het examen in te gaan mét een hoge kans van slagen, kies je voor een klassikale theorie opleiding.

Theoriecursus
Tip! Hoe eerder je begint met het leren van de theorie, hoe sneller je vorderingen maakt tijdens de rijles. Een goede theorie opleiding kan zelfs wel 4 rijlessen besparen! Daarnaast bieden onze theoriecursussen persoonlijke begeleiding en leer je écht de inhoudelijke materie van de theorie. Dus niet antwoorden uit je hoofd leren of een complete zelfstudie, maar een volledige theoriecursus met begeleiding. Boek hier je theoriecursus

Praktijk
Begeleid rijden vanaf 17 jaar
Wil jij ook zo graag je autorijbewijs halen? Dankzij 2toDrive kun je al zodra je 16,5 jaar bent beginnen met rijlessen. Rijexamen gehaald? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op, onder begeleiding van een zelfgekozen coach. Wachten met lessen tot je 18 bent hoeft dus niet meer. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je op rijexamen!

Kennismakingsles
Tijdens deze eerste rijles maak je kennis met je instructeur. De eerste basis stappen van het besturen van de auto worden doorgenomen en direct toegepast in de rijles. Na deze eerste rijles heeft de instructeur een goede indruk hoe je de uitleg oppakt en je gevoel voor het voertuig.

Starterspakket
Het starterspakket is een compleet voordeelpakket. Je start de opleiding met dit pakket voor het behalen van het autorijbewijs. Na 20 uur gaat jouw rijcoach evalueren en je inzicht geven in het aantal lesuren voor het vervolg van je opleiding. Zodra je voor 80% à 90% klaar bent voor het praktijkexamen, kom je in de laatste fase van de auto opleiding. In deze fase van de opleiding vindt er een ‘Collegiale Toetsing’ plaats. Deze toetsing wordt afgenomen door onze teamleider. Deze teamleider begeleidt alle auto instructeurs, zorgt voor kwaliteitsverbetering en is sparringpartner. De Collegiale Toetsing wordt onafhankelijk afgenomen alsof het een écht praktijkexamen is. Een zogeheten tussentijdse toets (TTT)*. De resultaten en knelpunten worden besproken met zowel leerling als instructeur. Met uiteindelijk als doel om de kans van slagen voor het examen te vergroten. Hoe de Collegiale Toets precies is opgebouwd lees je hier.

Ook bevat het starterspakket een GRATIS theoriecursus. Een complete klassikale theorie opleiding met persoonlijke begeleiding waar je écht de theorie inhoud leert. Deze opleiding is volledig gratis bij een starterspakket. En mocht je zakken bij je theorie-examen dan mag je opnieuw op onze kosten de theoriecursus nog een keer volgen.

 

Het starterspakket bestaat uit:

 • 30 uur rijles
 • GRATIS klassikale theoriecursus (6 lesavonden of 2-daagse spoedcursus)
 • Incl. theorieboek en 1.000 oefenvragen
 • 1 Collegiale Toetsing (zogeheten tussentijdse toets)
 • 1 praktijkexamen

* De Collegiale Toets geeft geen vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen bij het praktijkexamen van het CBR.

Het praktijkexamen is hét examen bij het CBR. Voor het praktijkexamen is 1,5 uur rijles gereserveerd. Om praktijkexamen te mogen doen, moet je ruim van tevoren een Eigen Verklaring aanleveren bij het CBR. Deze dien je zelf in te vullen op de site van het CBR.

Wil je onze prijzen vergelijken met een ander? Let dan goed op, want bij ons is een lesuur echt een uur (60 minuten) en niet 50 minuten. Bovendien is het bij ons mogelijk om het starterspakket in termijnen te betalen.

Losse lessen
€ 59,50**
Collegiale toetsing
€ 159,50**
Praktijkexamen
€ 289,00**
Faalangstexamen
€ 361,00**

** Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Collegiale Toets

De Collegiale Toets wordt in een blok van drie uur afgenomen. Je start de toets met een voorbereidingsles van 1 uur samen met jouw rijcoach. In het tweede uur wordt de Collegiale Toets afgenomen, waarbij de Teamleider Auto-opleidingen de toets afneemt. De rijcoach zit tijdens de toets ook in de auto. Na de toets wordt de rit beoordeeld in een drieluikgesprek met de leerling, teamleider en rijcoach. In dit gesprek volgt een advies voor het laatste deel van de opleiding. Na de Collegiale Toets heeft de leerling nog 1 uur rijles om de rit nogmaals te rijden en eventuele knelpunten te behandelen.

De Collegiale Toets vergroot de slagingskans op het praktijkexamen. In het adviesgesprek na de toets wordt bepaald wat de leerling nodig heeft om het examenniveau te behalen. Dit is voor iedere leerling anders, je krijgt een advies op maat.

Door deze Collegiale Toetsen af te nemen krijgt de Teamleider een goed beeld van de autorijcoaches en kan daardoor structureel blijven bouwen aan de kwaliteit van het team.

Hoe oud moet je zijn om het theorie-examen af te leggen?

Je moet 16 jaar oud zijn.

Hoe moet ik een theorie-examen aanvragen bij het CBR?

 1. 1. Ga naar Mijn CBR en log in met jouw DigiD inloggegevens.
  2. Klik op de knop ‘Examen reserveren’ en kies vervolgens voor ‘Theorie-examen auto’.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Kies voor welk voertuig je examen wil doen, in welke taal, waar en wanneer.
  5. Als je alle gegevens ingevuld hebt, betaal je voor het auto theorie-examen direct gemakkelijk en snel via iDeal.
  6. Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging.
  7. Handig! Noteer de datum van je auto theorie-examen in je (online) agenda of telefoon, zodat je je theorie-examen niet vergeet.
  8. Op Mijn CBR kun je terug zien welke reservering je hebt gemaakt.

Hoe lang blijft de theorie geldig?

De theorie blijft 1,5 jaar geldig.

Mag je zonder theorie al praktijklessen volgen?

Ja, dit mag. Wij adviseren wel om de theorie z.s.m. te halen.

Hoe lang duurt één rijles?

Eén rijles duurt 60 minuten. Je lest meestal in blokken van 1,5 of 2 uur.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wil je eens ervaren hoe het is om zelf in een auto te rijden? Dat kan met onze kennismakingsles van 1,5 uur. Maak kennis met de rijinstructeur en onze aanpak voor het behalen van jouw rijbewijs.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Professionele instructeurs

Zorgeloos je rijbewijs halen
Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?