Camperrijbewijs

 • 1 dag
 • vanaf 939,66 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Klassikaal op locatie of klassikaal online theorieles
 • Zelfstudiepakket mogelijkheden
 • Praktijkles op meerdere locaties in Nederland
 • Krijg 2 overnachtingen CADEAU als je de praktijk in Oss volgt!

Meer informatie over het camperrijbewijs (C1)

Veel mensen ervaren het gevoel van ultieme vrijheid wanneer ze reizen met een camper. Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Jouw overnachtingsplek heb je altijd bij de hand. Zo kun je op jouw gemak de mooiste plekjes in Europa ontdekken, maar ook Nederland heeft natuurlijk meer dan genoeg te bieden!
Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, kun je snel en gemakkelijk bij Smits Opleidingen behalen. Dit rijbewijs is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg. Je kunt het rijbewijs al halen in 1 dag!

 • Keuze uit zelfstudie met e-learningpakket of klassikaal theorieles
 • Theorieles in Oss, Tiel, Nijmegen of Arnhem
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • Praktijkopleiding en examen in 1 dag!
 • Mogelijkheid tot betalen in termijnen
 • Krijg 2 overnachtingen CADEAU als je de praktijk in Oss volgt!
 • Inclusief 10% korting op het diner bij de overnachtingsplaats de Bierbrouwerij in Oijen

Camperactie Bierbrouwerij Oijen
In samenwerking met de Bierbrouwerij Oijen hebben we voor de camperaars een speciale actie: bij aankoop van het alles-in-één pakket voor het camperrijbewijs (C1) krijg je GRATIS 2 overnachtingen bij de Bierbrouwerij cadeau, wanneer je de praktijkdag in Oss boekt! Overnacht de dag vóór & na de praktijkopleiding in je eigen camper. Zo maak je van het halen van je rijbewijs een klein uitje, samen met je partner, want die kan gezellig mee!

Theorie
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de theorie-examens, kun je kiezen uit twee opleidingsvarianten. Zo kun je gebruik maken van een zelfstudiepakket met e-learningmodule, of juist klassikale theorielessen volgen.

De theorie opleiding behandelt het vak RVM1, waarbij de nadruk ligt op het onderdeel verkeer. Je leert onder andere over de maatregelen na ongevallen en veiligheidseisen bij alcohol- en medicijngebruik. Onderwerpen als techniek, lading en administratie worden ook behandeld. Na de theorie opleiding doe je examen voor module 1 (RVM1).

Praktijk
Afhankelijk van jouw eerdere ervaringen met het besturen van een camper kun je er voor kiezen om het C1 rijbewijs in 1 of 2 dagen te halen. Hier zijn verschillende voordeelpakketten voor. Zo is er zowel voor de beginner een 2-daagse praktijkopleiding passend, voor de ervaren camperaar een 1-daagse opleiding en voor de camperaar die dagelijks rijdt met een (grote) camper of grote bestelbus bieden wij de duo-opleiding aan. Je sluit de opleiding af met het praktijkexamen.

Heb je nog een vraag?

Drie verschillende opleidingsvarianten

Talent 1-daagse opleiding
Deze opleiding is geschikt als je al enige ervaring hebt met een camper. Je volgt de opleiding in 1 dag, waarbij de dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Je lest privé (1 op 1) en hebt dus de volledige aandacht van de instructeur.

Reguliere 2-daagse opleiding
Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het rijden met een camper, kun je kiezen voor onze 2-daagse opleiding. Hierbij volg je 2 dagen privé rijles (1 op 1), waarvan de laatste dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Door deze intensieve manier van rijlessen word je optimaal voorbereid voor het praktijkexamen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt het camperrijbewijs in?

Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg.

Om het rijbewijs te halen dien je 1 module theorie af te ronden, die getoetst wordt met een examen bij het CBR. Na het behalen van de theorie opleiding, start je met de eendaagse- of tweedaagse praktijkopleiding in een C1 voertuig. De praktijkopleiding sluit je af met een praktijkexamen bij het CBR.

Camper – Wat is het verschil tussen theorieles klassikaal op locatie en klassikaal online?

Welke theorievakken zijn er voor het camperrijbewijs?

Wanneer je het camperrijbewijs (C1) wil halen, dien je 1 module theorie af te ronden, namelijk RVM1-C1. Deze module behandelt de basis, met regels over het juiste gedrag in het verkeer en de basiskennis van voertuigtechniek. Ook komen de onderwerpen veilig lading vervoeren en administratieve verplichtingen aan bod.

Hoe lang blijft de theorie geldig?

De theorie blijft 2 jaar geldig.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

De 2 theorie-examens voor het C1 rijbewijs worden door iemand van de afdeling planning aangevraagd.

Hoelang blijft de gezondheidsverklaring geldig?

De gezondheidsverklaring blijft 1 jaar geldig.

Kan ik de praktijkopleiding starten als ik de theorie nog niet behaald heb?

Dit is niet mogelijk, de theorie dient eerst behaald te zijn voordat het praktijkgedeelte van start kan gaan.

Verzorgt Smits Opleidingen de medische keuringen?

Nee, via goedkopekeuringen.nl kun je een afspraak maken voor een medische keuring.

Wanneer ontvang ik de e-learningmodule?

Wanneer je het theoriepakket via de website hebt gekocht, ontvang je de leermiddelen binnen 2 werkdagen.

Welke startlocaties zijn er?

Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Bavel, Breda, Deventer, Duiven, Ede, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Heeze, ‘s-Hertogenbosch, Leusden, Nijmegen, Oss, Rotterdam, Schelluinen, Tiel, Tilburg, Oosterhout, Uden, Utrecht, Veghel, Vianen, Waalwijk, Weert, Zutphen en Zwolle.

Wordt er gelest met een handgeschakelde versnellingsbak of automaat?

Er wordt gelest in een Iveco Daily met handgeschakelde 5-bak.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Professionele instructeurs

Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?