Camperrijbewijs

 • 1 dag
 • vanaf 769,00 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Keuze uit zelfstudie met e-learningpakket en/of klassikaal theorieles
 • Theorieles in Oss of Arnhem
 • Praktijkopleiding en examen in 1 dag
 • Krijg 2 overnachtingen CADEAU als je de praktijk in Oss volgt!
vanaf € 769,00 incl. BTW

Meer informatie over het camperrijbewijs (C1)

Veel mensen ervaren het gevoel van ultieme vrijheid wanneer ze reizen met een camper. Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Jouw overnachtingsplek heb je altijd bij de hand. Zo kun je op jouw gemak de mooiste plekjes in Europa ontdekken, maar ook Nederland heeft natuurlijk meer dan genoeg te bieden!
Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, kun je snel en gemakkelijk bij Smits Opleidingen behalen. Dit rijbewijs is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg. Je kunt het rijbewijs al halen in 1 dag!

 • Keuze uit zelfstudie met e-learningpakket en/of klassikaal theorieles
 • Uniek zelfstudiepakket met 2 examentrainingsdagen!
 • Theorieles in Oss, Tiel, Nijmegen of Arnhem
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • Praktijkopleiding en examen in 1 dag!
 • Mogelijkheid tot betalen in termijnen
 • Krijg 2 overnachtingen CADEAU als je de praktijk in Oss volgt!
 • Inclusief 10% korting op het diner bij de overnachtingsplaats de Bierbrouwerij in Oijen

Camperactie Bierbrouwerij Oijen
In samenwerking met de Bierbrouwerij Oijen hebben we voor de camperaars een speciale actie: bij aankoop van het alles-in-één pakket voor het camperrijbewijs (C1) krijg je GRATIS 2 overnachtingen bij de Bierbrouwerij cadeau, wanneer je de praktijkdag in Oss boekt! Overnacht de dag vóór & na de praktijkopleiding. Zo maak je van het halen van je rijbewijs een klein uitje, samen met je partner, want die kan gezellig mee!

Theorie
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de theorie-examens, kun je kiezen uit drie opleidingsvarianten. Zo kun je gebruik maken van een zelfstudiepakket met e-learningmodule, of juist klassikale theorielessen volgen. Ook een combinatie van deze twee is mogelijk met ons uniek zelfstudiepakket met 2 examentrainingsdagen speciaal voor camperliefhebbers. Na de theorie opleiding doe je voor beide vakken examen: RV1 light en R2C. RV1 light behandelt gedragsregels, de werking van voertuigtechniek en verkeerswetgeving. Bij het R2C examen krijg je vragen over veiligheids- en milieuaspecten en komen de onderwerpen Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer en vervoerswetgeving aan bod. Wij adviseren je om eerst de theorie te halen voordat je start met de praktijklessen.

Praktijk
Afhankelijk van jouw eerdere ervaringen met het besturen van een camper kun je er voor kiezen om het C1 rijbewijs in 1 of 2 dagen te halen. Hier zijn verschillende voordeelpakketten voor. Zo is er zowel voor de beginner een 2-daagse praktijkopleiding passend, voor de ervaren camperaar een 1-daagse opleiding en voor de camperaar die dagelijks rijdt met een (grote) camper of grote bestelbus bieden wij de duo-opleiding aan. Je sluit de opleiding af met het praktijkexamen.

Heb je nog een vraag?

Drie verschillende opleidingsvarianten

Supertalent duo opleiding
Deze opleiding is momenteel niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.
Wanneer je veel talent en meerdere jaren ervaring hebt met een camper, kun je kiezen voor onze Supertalent opleiding. Je volgt de opleiding in 1 dag samen met een andere cursist en de dag wordt afgesloten met het praktijkexamen.

Talent 1-daagse opleiding
Deze opleiding is geschikt als je al enige ervaring hebt met een camper. Je volgt de opleiding in 1 dag, waarbij de dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Je lest privé (1 op 1) en hebt dus de volledige aandacht van de instructeur.

Reguliere 2-daagse opleiding
Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het rijden met een camper, kun je kiezen voor onze 2-daagse opleiding. Hierbij volg je 2 dagen privé rijles (1 op 1), waarvan de laatste dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Door deze intensieve manier van rijlessen word je optimaal voorbereid voor het praktijkexamen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt het camperrijbewijs in?

Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg.

Welke theorievakken zijn er voor het camperrijbewijs?

Wanneer je het camperrijbewijs (C1) wil halen, dien je twee theorievakken af te ronden: RV1 light en R2C.

 

RV1 light behandelt gedragsregels, de werking van voertuigtechniek en verkeerswetgeving. Bij het R2C examen krijg je vragen over veiligheids- en milieuaspecten en komen de onderwerpen Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer en vervoerswetgeving aan bod. Wij adviseren je om eerst de theorie te halen voordat je start met de praktijklessen.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Professionele instructeurs

Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?