Motorrijbewijs

 • 6 weken
 • vanaf 985,00 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Starten binnen 4 weken
 • Slagingspercentage AVB van 93%
 • GRATIS nieuwe eigen helm en handschoenen
 • GRATIS theoriecursus in starterspakket
 • Ook in de avonden en op zaterdag les
 • Alle lessen starten in Oss
vanaf € 985,00 incl. BTW

Eenvoudig aanmeld- & Boekingsproces

1. Kies jouw rijbewijs

2. Met of zonder certificaat, zakelijk of particulier

3. kies eventueel een cursuslocatie en datum van jouw voorkeur

Meer informatie over het motorrijbewijs (A)

Rijbewijs motor
Vrijheid: één van de grootste voordelen van motorrijden. Op de motor ontsnappen aan de dagelijkse sleur, daar kan niets tegenop. Bij Smits Opleidingen leer je onder professionele begeleiding motorrijden. Je kunt al starten binnen 4 weken en maakt gratis gebruik van onze REV’IT motorkleding!

Adviesles motor
Motorrijden ook iets voor jou? Maak vrijblijvend kennis met de vrijheid van motorrijden tijdens een adviesles. Tijdens de 2 uur durende les leer je alle basisvaardigheden van het motorrijden op een afgesloten terrein. Je krijgt een gedegen advies. De les vindt plaats op onze locatie in Oss.

Motorrijlessen
Onze praktijklessen worden in blokken van 1,5 tot 4 uur gepland. Zo doorloop je snel alle lessen om op examen te gaan. Bij alle lessen start je vanuit onze locatie Oss. Om veilig de weg op te gaan moet je zowel een AVB als een AVD praktijkexamen afleggen. Het AVB examen gaat om voertuigbeheersing en AVD betreft deelname aan het verkeer op de openbare weg.

 • Starten binnen vier weken
 • Slagingspercentage AVB van 93%
 • Ook in de avonden en op zaterdag les
 • Alle lessen starten in Oss
 • Incl. gebruik van REV’IT motorkleding tijdens het lessen

Starterspakket
Wil jij graag het motorrijbewijs halen? Dan bevelen wij je het starterspakket aan. Dit bestaat uit 12 uur rijles en het AVB en AVD examen. Na de eerste les wordt er een inschatting gemaakt van de benodigde lesuren. Het is mogelijk dat je meer lesuren nodig hebt dan de 12 uur uit het pakket. Losse lessen kosten €50,00 per uur.

 • GRATIS nieuwe eigen motorhelm van HJC type CS-15 zwart
 • GRATIS nieuwe eigen motorhandschoenen van REV’IT type Gloves Mosca t.w.v. €50,00
 • Incl. gratis theoriecursus van 3 avonden
 • Waardecheque voor REV’IT motorkleding (korting kan oplopen tot €200,00)

Rijbewijs A, A1, A2, of code 80
Je kunt je motorrijbewijs halen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Echter zijn er wel verschillen tussen de motoren (A1, A2, A) die je op bepaalde leeftijden mag besturen. Smits Opleidingen beschikt over al deze 3 typen motoren als lesvoertuig!

 • Rijbewijs A1 (lichte motor) is met 18 jaar op examen. Wil je een zwaardere motor besturen? Dan moet je opnieuw examen doen. Dit is mogelijk vanaf 21 jaar.
 • Categorie A2 (middelzware motor) is met 20 jaar op examen
 • Rijbewijs A (zware motor) is met 21 jaar op examen

Code 80 is als je het motorrijbewijs haalt vóór je 24ste jaar. Dan krijg je code 80 op het motorrijbewijs. Hiermee mag je een A1 en A2 motor besturen. Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van het rijbewijs, of wanneer je 24 wordt. Met het vervallen van deze code mag je op aan zware motor (A) rijden. Hier hoef je geen extra examen meer voor te doen.

Theorie voor het motorrijbewijs
Natuurlijk heb je voor je autorijbewijs al de verkeersregels moeten leren, maar voor het motorrijbewijs komt daar wat meer bij kijken. Tijdens het theorie-examen worden er vragen gesteld die specifiek gericht zijn op het rijden met een motor, zoals de plaats op de weg, het gebruik van de remmen e.d. In verkorte theorielessen zorgen we dat je deze theorie snel onder de knie krijgt. De klassikale theorielessen bestaan uit 3 lesavonden van 2 uur.

Waar vindt de motoropleiding plaats?

De opleiding (rijlessen) wordt gegeven vanuit onze locatie in Oss.

Wat is het verschil tussen het AVB- en AVD-examen?

Om veilig de weg op te gaan moet je zowel een AVB als een AVD praktijkexamen afleggen. Het AVB examen gaat om voertuigbeheersing en AVD betreft deelname aan het verkeer op de openbare weg.

Zitten er herexamens (praktijk) inbegrepen in het starterspakket?

Nee, er zitten geen herexamens in het starterspakket. Je betaalt in het geval van een herexamen een los examen.

Wat als ik minder lesuren nodig blijk te hebben dan zijn gepland en reeds zijn betaald?

Te veel betaalde lesuren storten we terug na het afronden van de opleiding.

Is het theorie-examen inbegrepen in het starterspakket?

Nee, het theorie-examen is niet inbegrepen in het starterspakket. Deze vraag je zelf aan op de website van het CBR. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat lees je bij de vraag ‘Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?’

Kan ik een spoedopleiding volgen?

Op dit moment is het niet mogelijk om een spoedopleiding te volgen.

Professionele begeleiding

Zorgeloos je rijbewijs halen

Onder begeleiding van bevlogen instructeurs, die niet alleen lesgeven maar zelf ook fanatiek motorrijder zijn, ga je veilig de weg op na het behalen van je AVB examen. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden jaarlijks bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?

een man zit in het gras te genieten van zijn pauze met het motorrijden

Motorrijden, een passie voor het leven

Motorrijden is voor velen uitgegroeid tot een passie die een belangrijk deel uit is gaan maken van het leven. Motorrijden is meer dan alleen het besturen van de motor op het asfalt. Zo kun je als motorrijder enorm veel voldoening halen uit het sleutelen aan motoren. Voor praktische tips klik op meer informatie. Ook kan het als beginnend motorrijder lastig zijn om gelijkgestemden te vinden. Via motormaatje.nl ontmoet je makkelijk andere motorrijders.