Vrachtwagen met aanhanger (CE)

 • 2 dagen
 • vanaf 2.071,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Lessen op de modernste voertuigen (Euro 6)
 • Keuze uit 3 typen aanhangers
 • Gecertificeerde opleider voor SOOB subsidie
 • 0% BTW voor particulieren
vanaf € 2.071,00 excl. BTW

Meer informatie over het CE rijbewijs

Met het vrachtwagenrijbewijs E achter C zijn jouw medewerkers zo breed mogelijk inzetbaar. Het CE-rijbewijs is hét rijbewijs voor de vrachtwagen met aanhanger. Bij Smits Opleidingen kan jouw personeel binnen 2 tot 5 dagen het rijbewijs CE halen. Daarnaast is het mogelijk om binnen twee weken te starten én geven wij lessen op de modernste voertuigen.

Voor het CE-rijbewijs is enkel een praktijkopleiding nodig. Deze opleiding is al beschikbaar vanaf 2 dagen inclusief adviesles en praktijkexamen, voor €2.071,00 excl. BTW. Zo kunnen jouw medewerkers snel én vol vertrouwen met de aanhanger de weg op! Om de CE-opleiding te volgen dienen de medewerkers wel in het bezit te zijn van een geldig vrachtwagenrijbewijs (rijbewijs C)

Adviesles

Tijdens deze les geeft de instructeur een gedegen advies over het aantal lesuren dat nodig is en kunnen we direct aangeven welk praktijkvoordeelpakket het best passend is. Deze les duurt twee uur en kost slechts €202,00 excl BTW. Boek direct de adviesles

Keuze uit drie typen vrachtwagencombinaties
Bij de CE-opleiding bieden we drie verschillende vrachtwagen combinaties om mee te lessen. Dit kan met een wipkar, een trekker oplegger of de schamelaanhanger. Aan de keuze zijn geen extra kosten verbonden. Smits Opleidingen is één van de weinige rijscholen in het land die dit aanbieden.

 • De modernste voertuigen (Euro 6)
 • Keuze uit 3 typen aanhangers
 • Starten binnen twee weken
 • Grootste spreiding in Nederland: 10 opstaplocaties
 • Gecertificeerde opleider Transport & Logistiek (STL)
 • SOOB subsidie mogelijk
 • 0% BTW voor particulieren

Medische keuring en gezondheidsverklaring
De Rijksoverheid stelt dat vrachtwagenchauffeurs moeten kunnen aantonen dat ze voldoende gezond zijn om veilig en zelfstandig de vrachtwagen te kunnen besturen. Een medische keuring door een gecertificeerde keuringsarts is daarom verplicht. Smits Opleidingen begeleidt haar leerlingen hierbij.

SOOB subsidie

SOOB draagt bij in de opleidingskosten en verstrekt subsidie. Over de subsidiabele uurprijs ontvang je subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren.

Opleiding
Max. subsidiabele (klok)uurprijs
Max. subsidiabele duur
Rijopleiding E bij C
€ 82,33 p/u
25 uur
Heropleiding E bij C
€ 83,68 p/u
7 uur

Hoe haal ik mijn CE-rijbewijs?

Voor het CE-rijbewijs is enkel een praktijkopleiding nodig. Deze opleiding is al beschikbaar vanaf 2 dagen. Zo kunnen jouw medewerkers snel én vol vertrouwen met de aanhanger de weg op! Om de CE-opleiding te volgen dienen de medewerkers wel in het bezit te zijn van een geldig vrachtwagenrijbewijs (rijbewijs C).

Hoeveel lessen heb ik nodig voor het behalen van mijn vrachtwagenrijbewijs?

Om te weten hoeveel lessen je (waarschijnlijk) nodig hebt voor het vrachtwagenrijbewijs, is het mogelijk om een adviesles te volgen. Tijdens deze les kan een kandidaat zijn eerste ervaring opdoen met het rijden op een vrachtwagen en geeft de instructeur een gedegen advies over het aantal lesuren dat nodig is. Zo kunnen we direct aangeven welk praktijkvoordeelpakket het beste past. De adviesles duurt twee uur.

Waarom heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

De rijksoverheid stelt dat je moet kunnen aantonen dat je voldoende gezond bent om veilig en zelfstandig de vrachtwagen te kunnen besturen. Daarvoor dien je medisch gekeurd te worden door een gecertificeerde Arbo arts. Dit is het eerste wat je dient te regelen als je start met de opleiding. Ga naar goedkopekeuringen.nl en regel direct je keuring.

Opstaplocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het vrachtwagenrijbewijs met aanhanger.