Kleine vrachtwagen met aanhanger (C1E)

 • 1 dag
 • vanaf 944,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Starten binnen 3 weken
 • 16 Opstaplocaties in Nederland
 • In termijnen te betalen
 • 0% btw voor particulieren
 • BOVAG rijschool
vanaf € 944,00 excl. BTW

Meer informatie over het kleine vrachtwagenrijbewijs met aanhanger (C1E)

Om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn, kunt u het C1 rijbewijs aanvullen met E achter C1. Dat is het rijbewijs voor de lichte vrachtwagen met aanhanger (C1E). Hiervoor hoeft u alleen een praktijkopleiding met een praktijkexamen af te leggen. Een theorieopleiding is niet nodig.

U kunt kiezen voor een voordeelpakket met de 1-daagse of 2-daagse praktjkopleiding. De keuze is afhankelijk van het eerdere advies over het aantal te volgen lesuren voor de C1 opleiding.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de aanvullende onderdelen code 95?

Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen.

 • V3C (Cases goederenvervoer): 1 dag
  Praktische toets
  Toets besloten terreinOp het rijbewijs wordt de code aangeduid met een einddatum en deze is vijf jaar geldig. Om beroepsmatig te kunnen blijven rijden, zal u iedere 5 jaar 35 uur aan nascholing moeten volgen. Ook hiervoor kan u bij Smits Opleidingen terecht. De studiebelasting voor het vak V3C bedraagt 12 uur en is inclusief les, thuisstudie en examen. Voor de praktijkonderdelen is geen thuisstudie noodzakelijk. Alleen als u voor privé doeleinden goederen vervoert en daarbij niet meer dan 12 uur per week rijdt, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Kosten: € 699,- excl. BTW* (Voor het totaalbedrag van de opleiding mét code 95 tel je de € 699,- op bij de kosten van de theorie opleiding en praktijkopleiding van jouw keuze.)

*Voor alle prijzen geldt 0 % BTW voor particulieren.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het kleine vrachtwagenrijbewijs met aanhanger (C1E).