Kleine vrachtwagen met aanhanger (C1E)

  • 1 dag
  • vanaf 974,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
  • Starten binnen 3 weken
  • 16 Opstaplocaties in Nederland
  • In termijnen te betalen
  • 0% btw voor particulieren
  • BOVAG rijschool
vanaf € 974,00 excl. BTW

Meer informatie over het kleine vrachtwagenrijbewijs met aanhanger (C1E)

Om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn, kunt u het C1 rijbewijs aanvullen met E achter C1. Dat is het rijbewijs voor de lichte vrachtwagen met aanhanger (C1E). Hiervoor hoeft u alleen een praktijkopleiding met een praktijkexamen af te leggen. Een theorieopleiding is niet nodig, je dient wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C1.

U kunt kiezen voor een voordeelpakket met de 1-daagse of 2-daagse praktijkopleiding. De keuze is afhankelijk van het eerdere advies over het aantal te volgen lesuren voor de C1 opleiding.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de aanvullende onderdelen code 95?

Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen. Op het rijbewijs wordt de code aangeduid met een einddatum en deze is vijf jaar geldig. Om beroepsmatig te kunnen blijven rijden, moet je iedere 5 jaar 35 uur aan nascholing volgen. Ook hiervoor kan je bij Smits Opleidingen terecht. Alleen als je voor privé doeleinden goederen vervoert en daarbij niet meer dan 12 uur per week rijdt, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Aanvullende theoriemodules voor code 95:
Iedere chauffeur die het C1 rijbewijs wil behalen start de theorie met module 1 (RVM1). Wanneer deze is afgerond met een examen, gaat de de theorie verder met module 2 (VM2) en module 3 (VM3).

Aanvullende praktijkonderdelen voor code 95:
Om beroepschauffeur te worden voor de kleine vrachtwagen, moet je naast de reguliere praktijklessen, twee toetsen afleggen: de Praktische toets en de Toets besloten terrein. De Praktische toets behandelt onderwerpen als lading, criminaliteit, fysieke risico’s en noodsituaties. Bij de Toets besloten terrein word je onder andere getoetst op voertuigcontrole en manoeuvreren.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het kleine vrachtwagenrijbewijs met aanhanger (C1E).