Heftruck certificaat (U16-2)

 • 7 uur
 • 7 punt(en)
 • vanaf 245,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Boek heftruck cursus in het alles-in-één pakket
 • Cursussen zijn ook los te boeken
 • Kan meetellen voor code 95
 • CCV gecertificeerde opleider
 • SOOB subsidie voor transportbedrijven

Cursus informatie

Veiligheidscertificaat Vorkheftruck
Op zoek naar een praktijkgerichte opleiding voor de nascholing? Dan is de cursus Heftruck ideaal! Hier worden de kennis en vaardigheden behandeld die belangrijk zijn voor veilig en vakkundig bedienen van een vorkheftruck of reachtruck. Het veiligheidscertificaat voor de heftruck is een basiscertificaat. Dit certificaat garandeert een zekere basiskennis voor veilig werken en hiermee voldoet je werkgever aan de eisen van de SZW inspectie. Het certificaat is vooral bedoeld voor personen die incidenteel op de heftruck rijden. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk, beide worden afgesloten met een examen.

De doelstelling van deze cursus is dat de cursist meer kennis krijgt over het gebruik van het materiaal, de belading en belasting, veiligheid, wet- en regelgeving, het milieu en ergonomie. Daarnaast staan we stil bij veiligheid en rijtechniek.

 • Het is mogelijk om de cursus los te boeken (vanaf €245,00)
 • Of kies voor een alles-in-één pakket voor slechts €825,00
 • Met dit pakket is de hele nascholing voor 5 jaar direct geregeld

Lesprogramma
Iedere logistieke opleiding bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld: soorten interne transportmiddelen, hulpmiddelen, voertuigtechniek, arbeidsomstandigheden, werkmethoden en ergonomie.

Het praktijkgedeelte bestaat uit: beladen laadbak vrachtauto/simulator, palletstelling met verschillende afzethoogtes, inrijdstelling, draagarmstelling, rijden op laadbrug i.c.m. beladen zeecontainer, gebruik heftruck met duplo mast en triple mast en koud stapelen.

SOOB subsidie
Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor je voorbereiden.

Alles-in-één pakket voor nascholing

Binnenkort loopt de deadline van de nascholing voor 5 jaar voor velen weer af (2021). Wij bieden de ideale oplossing: het all-in-één pakket! Met dit pakket heb je de hele nascholing van 35 uur eenvoudig tegen een scherpe prijs geregeld. Je hebt nu al een pakket voor slechts €825,00 in plaats van €1.137,00 excl. btw*!

Het Heftruckcertificaat komt in aanmerking voor het alles-in-één pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus.

*Excl. aan- en afmeldkosten voor het CCV van €25,55 p.p. per dag.

1. Kies jouw cursustype

2. Met of zonder certificaat, zakelijk of particulier

3. Kies eventueel een cursuslocatie en datum van jouw voorkeur

Over heel Nederland

Heftruck certificaat cursussen volg je in heel Nederland!