Heftruck certificaat (U16-2)

 • 7 uur
 • 7 punt(en)
 • vanaf 199,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Boek heftruck cursus in het alles-in-één pakket
 • Cursussen zijn ook los te boeken
 • Kan meetellen voor code 95
 • CCV gecertificeerde opleider
 • SOOB subsidie voor transportbedrijven

Cursus informatie

Veiligheidscertificaat Vorkheftruck
Op zoek naar een praktijkgerichte opleiding voor de nascholing? Dan is de cursus heftruck ideaal! Hier worden de kennis en vaardigheden behandeld die belangrijk zijn voor het veilig en vakkundig bedienen van een vorkheftruck. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie (ook mogelijk als e-learning) en een gedeelte praktijk, beide worden afgesloten met een examen. Na het behalen van de examens ontvang je een veiligheidscertificaat, deze garandeert een zekere basiskennis voor veilig werken met de vorkheftruck en hiermee voldoet de werkgever aan de eisen van de SZW inspectie.

Jubileumactie!
Tijdelijk in prijs verlaagt! Smits Opleidingen viert het 50 jarig jubileum en daarom hebben we een aanbieding voor het hef- of reachtruckcertificaat. Boek je nu een E-learning hef- of reachtruckcursus in halve dag dan betaal je slechts €145,- in plaats van €199,-! Deze aanbieding is geldig tot 23 juni, boek hem snel voordat de laatste plaatsen weg zijn.

Klassikale 1- of 2-daagse cursusdag
Wanneer je al vaker op een heftruck hebt gereden of op zoek bent naar een herhalingscursus is het mogelijk om het certificaat binnen één dag te behalen. Personen die nog geen of weinig ervaring hebben raden wij aan om de 2-daagse cursus te volgen, zodat zij het vakkundig bedienen van de heftruck onder de knie krijgen.

E-learning
Het is mogelijk om het theoriegedeelte vanuit huis af te ronden met de e-learningsmodule voor de heftruck. Hierdoor wordt de lesdag met een halve dag verkort en duurt het praktijkgedeelte nog 3,5 uur. Je kunt enkel deelnemen aan de praktijkdag als het theoriegedeelte met een positief resultaat is afgerond. Dit betekent dat er voldoende tijd is besteed aan de zelfstudie en het examen is behaald.

 • Verkort de lesdag door het theoriegedeelte als e-learning te volgen
 • Het is mogelijk om de cursus los te boeken (vanaf €199,00)
 • Of kies voor een alles-in-één pakket voor slechts €895,00
 • Met dit pakket is de hele nascholing code 95 voor 5 jaar direct geregeld

Lesprogramma
De heftruckopleiding bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld: soorten interne transportmiddelen, hulpmiddelen, voertuigtechniek, arbeidsomstandigheden, werkmethoden en ergonomie.

Het praktijkgedeelte bestaat uit: beladen laadbak vrachtauto/simulator, palletstelling met verschillende afzethoogtes, inrijdstelling, draagarmstelling, rijden op laadbrug i.c.m. beladen zeecontainer, gebruik heftruck met duplo mast en triple mast en koud stapelen.

SOOB subsidie
Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten van de nascholingscursussen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag.

Geef het tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, achteraf kan er geen SOOB subsidie worden toegekend.

Cursus
Duur/waarde
Kosten
SOOB subsidie
STL veiligheidscertificaat Vorkheftruck praktijkexamen (U16-2)
1 dg / 7 pt
€245,00
€100,00
STL veiligheidscertificaat Vorkheftruck praktijkexamen (U16-2)
2 dg / 14 pt
€410,00
€160,00

Alles-in-één pakket voor nascholing

Wil je direct de gehele nascholing voor code 95 in één keer regelen? Wij bieden de ideale oplossing: het alles-in-één pakket! Hiermee kun je eenvoudig tegen een scherpe prijs de nascholing van 35 uur behalen.

Het heftruckcertificaat komt in aanmerking voor het pakket. Maak een keuze uit ons ruime assortiment theoriecursussen en vul het pakket aan met een praktijkcursus. Je hebt nu al een pakket voor slechts €895,00 in plaats van €1.110,00 excl. btw*!

*Excl. registratiekosten voor het CCV per persoon per dag, excl. boeken- en examengeld ADR en excl. examengeld VCA.

Over heel Nederland

Heftruck certificaat cursussen volg je in heel Nederland!