Kleine vrachtwagen

 • 1 dag
 • vanaf 1.173,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Theorieles of zelfstudie met e-learning
 • Binnen 2 weken starten met de theorie
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • 16 opstaplocaties voor de praktijklessen
vanaf € 1.173,00 excl. BTW

Meer informatie over het kleine vrachtwagenrijbewijs (C1)

Hard werken in de groenvoorziening, onderhoud, catering, muziek, vleesindustrie? Het vrachtwagen C1 rijbewijs is hét rijbewijs voor de harde werkers. Ben je op zoek naar een ervaren een snelle rijschool voor dit rijbewijs? Bij Smits Opleidingen kan jouw personeel met een praktijkopleiding en theoriecursus snel de weg op. Binnen 2 weken kun je al beginnen met de praktijkles én uiteraard krijg je les in de modernste voertuigen.

Het rijbewijs is geschikt voor het besturen van een kleine vrachtwagen of een camper met een totaal gewicht tussen 3.500 kg en 7.500 kg. Voor het behalen van het C1 rijbewijs moeten zowel theorie- als praktijkexamen worden gedaan.

 • Keuze uit klassikaal theorieles of zelfstudie incl. e-learningpakket
 • Binnen 2 weken starten met klassikaal theorieles
 • Theorieles in Oss, Arnhem, Tiel of Nijmegen
 • Slagingspercentage bij klassikale theorie van meer dan 90%
 • 16 Opstaplocaties in het land
 • Praktijkopleiding en examen in 1 dag!
 • C1 rijbewijs ook voor code 95

Theorie C1 rijbewijs
Voor de theorie van het kleine vrachtwagenrijbewijs moet je drie theorie-examens succesvol afronden, namelijk RVM1, VM2 en VM3. Dit geldt alleen als je beroepsmatig met de kleine vrachtwagen gaat rijden. Heb je geen code 95 nodig? Dan hoef je maar één module, en dus ook maar 1 examen (RVM1-C1) af te ronden. Om je optimaal voor te bereiden op de theorie examens kun je kiezen uit 2 verschillende studiemogelijkheden. Zo kun je in jouw eigen tempo studeren met ons zelfstudiepakket of snel en intensief met de klassikale theorieles optie. Met onze volledige klassikale theorieopleiding is je slagingskans meer dan 90%. Lees meer over de theorie >>

Praktijkopleiding C1 rijbewijs
Met onze snelle en compacte praktijkopleiding haal je het C1 rijbewijs in 1, 2 of 3 dagen. Welke opleiding het beste bij je past is afhankelijk van jouw ervaring met het rijden van een lichte vrachtwagen. Om te kunnen starten met de praktijkopleiding dien je het theoriecertificaat voor de kleine vrachtwagen en een geldig rijbewijs B in bezit te hebben.

Aanvullende onderdelen code 95 (optioneel)
Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen. Hiervoor moet je een Toets Besloten terrein en een Praktische Toets afleggen.

Alleen als je voor privé doeleinden goederen vervoert, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Theorie kleine vrachtwagen (C1)

Er zijn twee verschillende opleidingsvarianten om je voor te bereiden op de theorie. Het is hierbij afhankelijk of je het C1 rijbewijs beroepsmatig nodig hebt of niet.

C1 rijbewijs beroepsmatig (code 95)
Wil je beroepsmatig gaan rijden met een kleine vrachtwagen? Dan heb je code 95 nodig en bestaat de theorie opleiding uit 3 modules; RVM1, VM2 en VM3. De theorie examens plannen wij voor je in bij het CBR.

Je kunt kiezen voor zelfstudie met een e-learningsmodule, waar je met het digiboek beschikking hebt tot alle theorie, aanvullende 3D animaties en video’s én 21 uur online examentraining. Wil je snel je theorie halen met de grootste kans van slagen? Dan kies je voor klassikaal theorieles. Onze vakkundige docenten zorgen voor een optimale klassikale begeleiding tijdens de 6 dagen klassikale les of 12 avonden in de online klas.

De totale studiebelasting voor RVM1, VM2 en VM3 (cursus, examens en thuisstudie) is afhankelijk van het niveau van de leerling, maar zal ergens tussen 70 en 90 uur liggen ongeacht welke vorm van studie gekozen wordt.

C1 rijbewijs zonder code 95
Wanneer je geen code 95 nodig hebt voor het rijden met de kleine vrachtwagen, dan hoef je enkel module 1 af te ronden en het theorie examen RVM1 te behalen. Dit examen plannen wij voor je in bij het CBR. Ook bij deze opleidingsvariant kun je enkel kiezen voor zelfstudie of klassikaal theorieles. Hierbij is een digiboek, aanvullende 3D-animaties en video’s én 7 uur online examentraining.

De totale studiebelasting voor RVM1 (cursus, examens en thuisstudie) is afhankelijk van het niveau van de leerling, maar zal ergens tussen 35 en 45 uur liggen ongeacht welke vorm van studie gekozen wordt.

Veelgestelde vragen

Waar heb ik het C1-rijbewijs voor nodig?

Het rijbewijs is geschikt voor het besturen van een kleine vrachtwagen of een camper met een totaal gewicht tussen 3.500 kg en 7.500 kg. Met onze snelle en compacte opleiding haal je het C1 rijbewijs in 1, 2 of 3 dagen. Welke opleiding het beste bij je past is afhankelijk van jouw ervaring met het rijden van een lichte vrachtwagen.

Waar bestaat de theorie uit?

Om beroepsmatig gebruik te maken van een kleine vrachtwagen (C1), dien je drie modules theorie af te ronden. Module 1 (RVM1) is de basis, met regels over het juiste gedrag in het verkeer en de basiskennis van voertuigtechniek. Ook komen de onderwerpen veilig lading vervoeren en administratieve verplichtingen aan bod. Na het afronden van RVM1-C1 met een examen ga je verder met de modules 2 en 3, die dieper ingaan op de lesstof voor beroepschauffeurs. In module 2 (VM2) wordt de kennis, techniek en het optimaal gebruik van een voertuig behandeld. Daarbij komt ook het onderwerp lading en het lading zekeren aan bod. Module 3 (VM3) draait om een verdieping van de administratie van een voertuig. Denk hierbij aan de Arbeidstijdenwet, digitale tachograaf en wetgeving. Beide modules worden afgesloten met een theorie examen.

 

Indien je het C1 rijbewijs uitsluitend voor privédoeleinden gaat gebruiken, rond je de theorie af met enkel module 1 en het bijbehorende examen bij het CBR. Het is dan niet nodig om de code 95 te behalen. Dit geldt alleen als je voor privé doeleinden goederen vervoert en daarbij niet meer dan 12 uur per week rijdt. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Wat zijn de aanvullende onderdelen code 95?

Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen. Op het rijbewijs wordt de code aangeduid met een einddatum en deze is vijf jaar geldig. Om beroepsmatig te kunnen blijven rijden, moet je iedere 5 jaar 35 uur aan nascholing volgen. Ook hiervoor kan je bij Smits Opleidingen terecht. Alleen als je voor privé doeleinden goederen vervoert en daarbij niet meer dan 12 uur per week rijdt, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Aanvullende theoriemodules voor code 95:
Iedere chauffeur die het C1 rijbewijs wil behalen start de theorie met module 1 (RVM1). Wanneer deze is afgerond met een examen, gaat de de theorie verder met module 2 (VM2) en module 3 (VM3).

Aanvullende praktijkonderdelen voor code 95:
Om beroepschauffeur te worden voor de kleine vrachtwagen, moet je naast de reguliere praktijklessen, twee toetsen afleggen: de Praktische toets en de Toets besloten terrein. De Praktische toets behandelt onderwerpen als lading, criminaliteit, fysieke risico’s en noodsituaties. Bij de Toets besloten terrein word je onder andere getoetst op voertuigcontrole en manoeuvreren.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het kleine vrachtwagenrijbewijs (C1).