Kleine vrachtwagen

 • 1 dag
 • vanaf 794,00 (excl. btw)
Voordelen van Smits
 • Theorieles of zelfstudie met e-learning
 • Binnen 2 weken starten met de theorie
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • 16 opstaplocaties voor de praktijklessen
vanaf € 794,00 excl. BTW

Meer informatie over het kleine vrachtwagenrijbewijs (C1)

Hard werken in de groenvoorziening, onderhoud, catering, muziek, vleesindustrie? Het vrachtwagen C1 rijbewijs is hét rijbewijs voor de harde werkers. Ben je op zoek naar een ervaren een snelle rijschool voor dit rijbewijs? Bij Smits Opleidingen kan jouw personeel met een praktijkopleiding en theoriecursus snel de weg op. Binnen 2 weken kun je al beginnen met de praktijkles én uiteraard krijg je les in de modernste voertuigen.

Het rijbewijs is geschikt voor het besturen van een kleine vrachtwagen of een camper met een totaal gewicht tussen 3.500 kg en 7.500 kg. Voor het behalen van het C1 rijbewijs moeten zowel theorie- als praktijkexamen worden gedaan.

 • Keuze uit klassikaal theorieles of zelfstudie incl. e-learningpakket
 • Binnen 2 weken starten met klassikaal theorieles
 • Theorieles in Oss, Arnhem, Tiel of Nijmegen
 • Slagingspercentage bij klassikale theorie van meer dan 90%
 • 16 Opstaplocaties in het land
 • Praktijkopleiding en examen in 1 dag!
 • C1 rijbewijs ook voor code 95
 • 0% BTW voor particulieren

Theorie C1 rijbewijs
Wij adviseren je om eerst jouw theorie te halen voordat je start met de praktijklessen. Voor de theorie van het kleine vrachtwagenrijbewijs moet je drie theorie-examens succesvol afronden, namelijk RVM1-C1, VM2-C en R2C. Dit geldt alleen als je beroepsmatig met de kleine vrachtwagen gaat rijden. Heb je geen code 95 nodig? Dan hoef je maar één module, en dus ook maar 1 examen (RVM1-C1) af te ronden. Om je optimaal voor te bereiden op de theorie examens kun je kiezen uit 3 verschillende studiemogelijkheden. Zo kun je in jouw eigen tempo studeren met ons zelfstudiepakket, met enige ondersteuning door het zelfstudiepakket aan te vullen met 2 examentrainingsdagen of snel en intensief met de klassikale theorieles optie. Met onze volledige klassikale theorieopleiding is je slagingskans meer dan 90%.

Praktijkopleiding C1 rijbewijs
Met onze snelle en compacte praktijkopleiding haal je het C1 rijbewijs in 1, 2 of 3 dagen. Welke opleiding het beste bij je past is afhankelijk van jouw ervaring met het rijden van een lichte vrachtwagen.

Aanvullende onderdelen code 95 (optioneel)
Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen. Hiervoor moet je een Toets Besloten terrein en een Praktische Toets afleggen.

Alleen als je voor privé doeleinden goederen vervoert, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Veelgestelde vragen

Waar heb ik het C1-rijbewijs voor nodig?

Het rijbewijs is geschikt voor het besturen van een kleine vrachtwagen of een camper met een totaal gewicht tussen 3.500 kg en 7.500 kg. Met onze snelle en compacte opleiding haal je het C1 rijbewijs in 1, 2 of 3 dagen. Welke opleiding het beste bij je past is afhankelijk van jouw ervaring met het rijden van een lichte vrachtwagen.

Waar bestaat de theorie uit?

Voor de theorie van het kleine vrachtwagenrijbewijs moet je twee theorie-examens succesvol afronden, namelijk RV1 light en R2C. RV1 light behandelt gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en werking van de voertuigtechniek. Bij het R2C examen krijg je vragen over veiligheids- en milieuaspecten en komen relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer en de vervoerswetgeving aan bod.

Wat zijn de aanvullende onderdelen code 95?

Wil je beroepsmatig met het C1 voertuig gaan rijden? Dan komen er aanvullende onderdelen bij om je vakbekwaamheid code 95 te behalen.

 • V3C (Cases goederenvervoer): 1 dag
  Praktische toets
  Toets besloten terreinOp het rijbewijs wordt de code aangeduid met een einddatum en deze is vijf jaar geldig. Om beroepsmatig te kunnen blijven rijden, zal u iedere 5 jaar 35 uur aan nascholing moeten volgen. Ook hiervoor kan u bij Smits Opleidingen terecht. De studiebelasting voor het vak V3C bedraagt 12 uur en is inclusief les, thuisstudie en examen. Voor de praktijkonderdelen is geen thuisstudie noodzakelijk. Alleen als u voor privé doeleinden goederen vervoert en daarbij niet meer dan 12 uur per week rijdt, dan voldoet de reguliere C1 vrachtwagenopleiding zonder code 95. Het gaat hier nadrukkelijk om niet-commercieel vervoer.

Kosten: € 699,- excl. BTW* (Voor het totaalbedrag van de opleiding mét code 95 tel je de € 699,- op bij de kosten van de theorie opleiding en praktijkopleiding van jouw keuze.)

*Voor alle prijzen geldt 0 % BTW voor particulieren.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele opleider voor het kleine vrachtwagenrijbewijs (C1).