Automaat

 • 20 uur
 • vanaf 1.337,00 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Vrijblijvende adviesles van 1,5 uur voor € 69,95
 • Oss en directe omgeving
 • Breed aanbod in voordeelpakketten
 • Planning bekijken in Smits Rijlesapp
vanaf € 1.337,00 incl. BTW

Meer informatie over de automaat

Bij Smits Opleidingen leer je onder professionele begeleiding autorijden. We verzorgen praktijklessen in een automaat in Oss en omgeving. Hierbij adviseren wij je te lessen in blokken van 2 à 3 uur. Een groot voordeel is dat door deze intensieve manier van lessen de kans op slagen de eerste keer groter is. Verder les je één op één. Zo heeft de instructeur alle tijd voor jou en kun je op jouw gemak het rijden eigen maken.

 • Praktijklessen in en rondom Oss, Uden en ‘s-Hertogenbosch
 • Vrijblijvende adviesles van 1,5 uur voor €69,95
 • Breed aanbod in voordeelpakketten
 • Professionele instructeurs van alle leeftijden
 • Planning bekijken in Smits Rijlesapp
 • Mogelijkheid tot klassikaal theorieles (momenteel online)

Theorie
Om veilig en verantwoord de weg op te gaan is het kennen en het kunnen toepassen van de verkeersregels een must. Wil je deelnemen aan de tussentijdse toets en het praktijkexamen? Dan moet je het theorie-examen succesvol hebben afgerond. Vanaf je 16e mag je op theorie-examen. Het voordeel is dat we het gehele traject naar het rijbewijs kunnen begeleiden: van theorieles tot aan praktijkexamen. Om zelfverzekerd en goed voorbereid het examen in te gaan mét een hoge kans van slagen, kies je voor een klassikale theorie opleiding.

Tip! Hoe eerder je begint met het leren van de theorie, hoe sneller je vorderingen maakt tijdens de rijles. Een goede theorie opleiding kan zelfs wel 4 rijlessen besparen!

Praktijk
Begeleid rijden vanaf 17 jaar
Wil jij ook zo graag je autorijbewijs halen? Dankzij 2toDrive kun je al zodra je 16,5 jaar bent beginnen met rijlessen. Rijexamen gehaald? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op, onder begeleiding van een zelfgekozen coach. Wachten met lessen tot je 18 bent hoeft dus niet meer. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je op rijexamen!

Voordeelpakketten
We bieden een ruim aanbod in voordeelpakketten, zo is er voor elk wat wils. Dus voor zowel de snelle leerling als leerlingen die net wat meer aandacht nodig hebben is er een passend pakket. Wil je persoonlijk advies over welk pakket het beste bij je past? Boek dan onze vrijblijvende adviesles.

Het voordeelpakket bestaat uit:

 • Aantal uur rijles
 • Gratis online theoriecursus (6 lesavonden of 2-daagse spoedcursus)
 • Incl. theorieboek en 1.000 oefenvragen
 • 1 tussentijds toets
 • 1 praktijkexamen
Voordeelpakket met 20 uur rijles
€ 1.337,-
Voordeelpakket met 26 uur rijles
€ 1.637,-
Voordeelpakket met 32 uur rijles
€ 1.937,-
Voordeelpakket met 38 uur rijles
€ 2.237,-
Voordeelpakket met 44 uur rijles
€ 2.537,-
Voordeelpakket met 48 uur rijles
€ 2.737,-
Voordeelpakket met 52 uur rijles
€ 2.937,-

De tussentijdse toets (TTT) is het proefexamen van het CBR en hiervoor is één uur rijles uit het pakket gereserveerd. Voor het praktijkexamen is 1,5 uur rijles gereserveerd. Om praktijkexamen te mogen doen, moet je ruim van tevoren een Eigen Verklaring aanleveren bij het CBR. Deze dien je zelf in te vullen op de site van het CBR.

Kies je voor een voordeelpakket in plaats van alles los? Dan heb je € 195,- korting ongeacht het aantal uur dat je kiest. Dat is wel zo eerlijk. Wil je onze prijzen vergelijken met een ander? Let dan goed op want bij ons is een lesuur echt een uur (60 minuten) en niet 50 minuten. Bovendien is het bij ons mogelijk om het voordeelpakket in termijnen te betalen.

Losse lessen
€ 50,-
Tussentijdse toets (TTT, proefexamen bij CBR)
€ 219,-
Praktijkexamen
€ 269,-
Faalangstexamen
€ 335,-

Hoe oud moet je zijn om het theorie-examen af te leggen?

Je moet 16 jaar oud zijn.

Hoe lang blijft de theorie geldig?

De theorie blijft 1,5 jaar geldig.

Hoe moet ik een theorie-examen aanvragen bij het CBR?

 1. 1. Ga naar Mijn CBR en log in met jouw DigiD inloggegevens.
  2. Klik op de knop ‘Examen reserveren’ en kies vervolgens voor ‘Theorie-examen auto’.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Kies voor welk voertuig je examen wil doen, in welke taal, waar en wanneer.
  5. Als je alle gegevens ingevuld hebt, betaal je voor het auto theorie-examen direct gemakkelijk en snel via iDeal.
  6. Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging.
  7. Handig! Noteer de datum van je auto theorie-examen in je (online) agenda of telefoon, zodat je je theorie-examen niet vergeet.
  8. Op Mijn CBR kun je terug zien welke reservering je hebt gemaakt.

Wanneer ontvang ik het theorieboek en de online oefenvragen?

Na betaling van het pakket (of de eerste termijn) worden de leermiddelen opgestuurd.

Zit het theorie-examen ook in de voordeelpakketten?

Nee, het theorie-examen zit niet in de voordeelpakketten. Deze vraag je zelf aan op de website van het CBR. Hoe je dit doet, zie je bij de volgende vraag.

Mag je zonder theorie al praktijklessen volgen?

Ja, dit mag. Wij adviseren wel om de theorie z.s.m. te halen.

Hoe oud moet ik zijn om te starten met rijlessen voor de auto?

Wil jij ook zo graag je autorijbewijs halen vóór je 18e? Dankzij 2toDrive kun je al zodra je 16,5 jaar bent beginnen met rijlessen. Heb je je rijexamen gehaald? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van een zelfgekozen coach. Wachten met lessen tot je 18 bent hoeft dus niet meer. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je op rijexamen!

Hoe lang duurt één rijles?

Eén rijles duurt 60 minuten. Je lest meestal in blokken van 1,5 uur.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wil je eens ervaren hoe het is om zelf in een auto te rijden? Dat kan met onze adviesles van 1,5 uur. De les kost € 69,95 en je zit nergens aan vast! Na de les krijg je direct persoonlijk advies van de instructeur en weet je hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt en welk pakket hier het beste op aansluit. Zo heb je gelijk een idee wat het rijbewijs gaat kosten en wat ervoor nodig is om dat felbegeerde roze kaartje te behalen.

Kan ik een tussentijdse toets / praktijkexamen nog annuleren / verzetten?

Zodra de tussentijdse toets of het praktijkexamen van de auto geboekt is, kan dit door het CBR niet meer verzet worden. Je bent altijd het volledige examengeld verschuldigd. Bij hoge uitzondering kan het CBR het praktijkexamen restitueren onder uitdrukkelijke voorwaarden en alleen bij overhandigen van een rouwkaart van directe familie of een doktersverklaring.

Kan ik een spoedopleiding volgen?

Het is mogelijk om te kiezen voor een spoedopleiding. Hierbij les je in blokken van vier uur op doordeweekse dagen. Door deze intensieve manier van lessen is de kans op slagen de eerste keer groter. En zo kan je je autorijbewijs al in 10 dagen op zak hebben! Bovendien kost het volgen van een spoedopleiding je niets extra. Wel is het van belang om ruim van tevoren de spoedopleiding te plannen. Bij het CBR duurt het aanvragen van een praktijkexamen sowieso gemiddeld 6 weken.

Professionele instructeurs

Zorgeloos je rijbewijs halen
Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?