klanten

vertellen

klantenbeoordelingen

9,0

Relaxte les en heel duidelijk uitgelegd, ik kon niet anders dan..

Monique, Dordrecht

Bedrijfsauto met aanhanger

Rijbewijs BE

Het aanhanger rijbewijs BE is hét rijbewijs om op pad te gaan met een grote aanhanger. Ben je op zoek naar een ervaren en snelle rijschool voor het opleiden van jouw medewerkers? Bij Smits Opleidingen kan jouw personeel al binnen 1 dag met een aanhanger de weg op! Het is mogelijk om binnen twee weken te beginnen, en met 22 opstaplocaties in het land is er altijd één in de buurt van jouw bedrijf. Zelfs als je meerdere locaties hebt.

Voor het BE-rijbewijs volstaat een praktijkexamen, een theorie-examen is niet nodig. We leren onder andere het aan- en afkoppelen van de aanhanger, inparkeren, recht achteruit rijden en draaien en keren met de aanhanger.

Welke opleiding het beste bij jouw bedrijf past is afhankelijk van hoeveel ervaring je personeel heeft met het rijden van een aanhanger. Voor meer informatie zie hieronder de pakketten. Voor persoonlijk advies neem gerust contact met ons op.

Boek hier direct een aanhangeropleiding

De voordelen van Smits:

 • 22 opleidingslocaties in Nederland
 • BE opleiding en examen op 1 dag
 • Goedkoopste opleider
 • BOVAG rijschool
 • Binnen 2 weken starten én op examen
 • Snelle opleiding voor talenten
 • Altijd in de buurt

  Onze pakketten

  Supertalent

  Veel talent en meerdere jaren ervaring met aanhanger
  • 1 dag met aansluitend praktijkexamen
  • Lessen met andere cursist
  • Opstappen door heel Nederland
  € 433,00

  Talent

  Enig talent en ervaring met aanhanger
  • 1 dag met aansluitend praktijkexamen
  • Privé les
  • Opstappen door heel Nederland
  € 559,00

  Regulier

  Weinig tot geen ervaring met aanhanger
  • 2 dagen les met aansluitend praktijkexamen
  • Privé les
  • Opstappen door heel Nederland
  € 867,00

  BE Supertalent opleiding

  Wanneer je over veel talent beschikt en meerdere jaren ervaring hebt met het besturen van een personenauto met een aanhanger, kun je kiezen voor onze Supertalent opleiding. Je volgt de opleiding in 1 dag samen met een andere cursist. De dag wordt afgesloten met een praktijkexamen.

  Boek direct een supertalent opleiding

  BE Talent opleiding

  ’s Morgens beginnen met rijlessen en in de middag al op praktijkexamen. Zo haal je snel en makkelijk het aanhangerrijbewijs met de BE Talent opleiding! Deze opleiding is geschikt als je al enig talent en ervaring hebt in het besturen van een personenauto met een aanhanger. Je voltooit de opleiding in 1 dag, waarbij de dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Je lest 1 op 1 en hebt dus de volledige aandacht van de instructeur.

  Boek direct een talent opleiding

  Reguliere 2-daagse BE opleiding

  Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het rijden van een aanhanger kun je kiezen voor onze 2-daagse BE opleiding. Hierbij volg je 2 dagen rijles, waarvan de laatste dag afgesloten wordt met een praktijkexamen. Je lest 1 op 1 en hebt zo de volledige aandacht van de instructeur. Door deze intensieve manier van rijlessen wordt je optimaal voorbereid voor het praktijkexamen.

  Boek direct een 2-daagse opleiding

  Voorbereidingsles

  Goed voorbereid een dagopleiding voor het aanhanger rijbewijs volgen?
  Volg dan een voorbereidingsles van 3 uur waarin alles aan bod komt wat op het examen van je gevraagd wordt. Je volgt de voorbereidingsles op een zaterdagochtend of zaterdagmiddag. 

  Je gaat oefenen met een BE combinatie van 11m lengte op de openbare weg. Ook ga je oefenen met het recht achteruit en een bocht links en rechts achteruit rijden. En krijg je tips en uitleg over de praktische en theoretische zaken die je moet kennen en beheersen tijdens het examen.

  Lesgeld € 149,00 excl. 21% BTW

  Boek direct een voorbereidingsles

   

  9,0

  Super goede theorie lessen gehad van Ad Jonas! Super leraar!

  Jordi, Kesteren.

  Altijd in de buurt

  Naast snelheid, hebben we meer dan 22 opstaplocaties in Nederland waar je met de BE opleiding kunt starten. Zo zijn we altijd bij jou in de buurt.

  Zie je jouw gewenste opleidingslocatie er niet bij staan? Neem contact met ons op en wij boeken jouw CBR locatie op aanvraag.

  Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

  Volgens de laatste regelgeving heb je een BE rijbewijs nodig als de totale massa van jouw aanhanger groter is dan 750 kg, of als is de totale massa van de personenauto en aanhanger samen groter is dan 3500 kg.

  Maatwerk

  Voor onder andere Revabo in Arnhem hebben we een aangepaste BE opleiding geleverd. Hierbij werd het onderdeel ‘Laden en lossen van een BE voertuig’ toegevoegd. Bovendien maakten we gebruik van onze speciaal op maat gemaakte BE/C1 aanhanger. Heb je specifieke wensen om de opleiding meer op jouw organisatie af te stemmen, neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.

  BOVAG-rijschool

  Smits Opleidingen is al jaren een BOVAG-rijschool. Dit heeft vele voordelen voor onze leerlingen. Elke BOVAG-rijschool werkt uitsluitend met de beste instructeurs. Bovendien zijn de lesauto’s goed onderhouden en ben je goed verzekerd als je achter het stuur zit. Je bent dus in goede handen.

  100 % verzekerd

  Voor lesauto’s moeten speciale verzekeringen worden afgesloten. Uiteraard hebben wij onze auto’s volledig verzekerd. Bovendien laten wij de verzekeringen jaarlijks toetsen door een externe partij. Bij ons bent u dus van deur tot deur 100% verzekerd. Om dat aan te kunnen tonen, ligt in elke auto het verzekeringscertificaat.