klanten

vertellen

klantenbeoordelingen

9,0

Relaxte les en heel duidelijk uitgelegd, ik kon niet anders dan..

Monique, Dordrecht

Vrachtwagen

Al binnen één maand het vrachtwagenrijbewijs!

Het vrachtwagen C rijbewijs met Code 95 is hét rijbewijs voor beroepschauffeurs. Ben je op zoek naar een ervaren en snelle rijschool voor het opleiden van jouw (vrachtwagen)personeel? Starten met de opleiding kan binnen twee weken. Bij Smits Opleidingen kan jouw medewerker zelfs al binnen één maand het C rijbewijs behalen. De rijlessen verzorgen wij altijd op moderne Euro 6 voertuigen.

Adviesles op de vrachtwagen

Tijdens deze les kan een kandidaat zijn eerste ervaring opdoen met het rijden op een vrachtwagen en geeft de instructeur een gedegen advies over het aantal lesuren dat nodig is. Zo kunnen we direct aangeven welk praktijkvoordeelpakket het beste past. De adviesles duurt twee uur en kost slechts €119,00.

De voordelen van Smits:

 • Lessen op de modernste voertuigen (Euro 6)
 • Theorieles overdag of ‘s avonds in Oss, Tiel, Nijmegen of Arnhem
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • Unieke tussenvariant: zelfstudiepakket met 2 examentrainingsdagen!
 • Gecertificeerde opleider Transport & Logistiek voor SOOB subsidie
 • 0 % BTW voor particulieren

  Theorie

  Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de theorie examens, kun je kiezen uit drie opleidingsvarianten. In eigen tempo studeren met ons zelfstudiepakket met e-learningmodule, het zelfstudiepakket aan te vullen met 2 examentrainingsdagen of snel en intensief met klassikaal theorieles. Klassikaal theorieles kan je volgen overdag of in de avond na het werk. Jouw keuze bepaalt de duur van de opleiding.

  Bekijk hier ons aanbod

  Praktijk

  Er zijn verschillende varianten voor de praktijkopleiding. Zo is er voor de beginner als voor degene die al wat meer ervaring heeft een passend pakket. De praktijkopleiding kan al in 2, 3, 4 of 5 dagen worden voltooid. Deze kunnen los aangeschaft worden of in een voordeelpakket. Onze voordeelpakketten bestaan uit de praktijkopleiding inclusief klassikaal theorieles.

  Bekijk hier ons aanbod

  Adviesles van 2 uur voor € 119,00

  Klik op de knop voor een adviesles

  Wat houdt het vrachtwagenrijbewijs in?

  Om het vrachtwagenrijbewijs te behalen moet er examen worden gedaan in verschillende onderdelen.

  Algemeen C rijbewijs

  • Theorievakken RV1 (Verkeer en Techniek) en V2C (Goederenadministratie)
  • Praktijkexamen

  Het theorievak RV1 behandelt gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en werking van de voertuigtechniek. Bij het V2C examen krijg je vragen over veiligheids- en milieuaspecten en komen relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer en de vervoerswetgeving aan bod. Beide examens duren elk 75 minuten en bestaan beide uit 50 vragen.

  Advies

  Ons advies is eerst de theorie te halen voordat je start met de praktijklessen. Voor de praktijklessen zijn er verschillende varianten. Zo is er zowel voor de beginner als voor degene die al wat meer ervaring heeft een passend pakket. Binnen enkele praktijklesdagen kun je je rijbewijs al op zak hebben!

  Voor beroepschauffeurs Code 95

  Wil je beroepsmatig met de vrachtwagen gaan rijden? Dan komen er 3 aanvullende onderdelen bij om het vakbekwaamheid Code 95 te behalen:

  • Theorievak V3C (Cases Goederenadministratie)
  • Praktische toets (belading van de vrachtwagen)
  • Toets besloten terrein (manoeuvreren met de vrachtwagen)

  Aanvullende kosten € 817,50,- excl. BTW*

  Gezondheidsverklaring

  De rijksoverheid stelt dat je moet kunnen aantonen dat je voldoende gezond bent om veilig en zelfstandig de vrachtwagen te kunnen besturen. Daarvoor dien je medisch gekeurd te worden door een gecertificeerde arbo arts. Dit is het eerste wat je dient te regelen als je start met de opleiding.

  *Voor alle prijzen geldt 0 % BTW voor particulieren.

  9,0

  SUEZ biedt medewerkers de mogelijkheid hun C-rijbewijs te halen en zo door te groeien naar de functie van chauffeur. Smits Opleidingen is hierin voor ons een professionele partner

  Mark Muschter, Teamleider L&D Operations bij Suez Recycling and Recovering Netherlands

  SOOB subsidie

  Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, de subsidie oplopen tot wel 65 % van de lesgeldkosten van de rijopleiding. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of je een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kun je zien welke regeling op jou van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor je voorbereiden.