klanten

vertellen

klantenbeoordelingen

8,8

Heldere theorie instructie, met duidelijke praktijk voorbeelden.

Ley, Panningen.

Vrachtwagen

Rijbewijs C

Het vrachtwagen C rijbewijs met code 95 is hét rijbewijs voor beroepschauffeurs. Ben je op zoek naar een ervaren en snelle rijschool voor het opleiden van jouw (vrachtwagen)personeel? Bij Smits Opleidingen kan jouw medewerker al met vier weken de weg op. Daarnaast is het mogelijk om te starten binnen twee weken én geven wij lessen op de modernste voertuigen.

Adviesles

Om goed te kunnen inschatten hoeveel lesuren er nodig zijn en welk praktijkvoordeelpakket het beste bij jouw medewerker past, adviseren wij om te starten met een adviesles. Tijdens deze les krijg je gedegen advies van de instructeur over het aantal lesuren dat je nodig hebt en weet je ook direct welk praktijkvoordeelpakket het beste bij je past. Deze les duurt twee uur en kost slechts € 109,00. 

Neem contact op om direct een adviesles aan te vragen

De voordelen van Smits:

 • Lessen op de modernste voertuigen (Euro 6)
 • Theorieles overdag of ‘s avonds in Oss, Tiel, Nijmegen of Arnhem
 • Slagingspercentage van meer dan 90%
 • Unieke tussenvariant: zelfstudiepakket met 2 examentrainingsdagen!
 • Gecertificeerde opleider Transport & Logistiek voor SOOB subsidie
 • 0 % BTW voor particulieren

  Theorie

  Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de theorie examens, kun je kiezen uit drie opleidingsvarianten. In eigen tempo studeren met ons zelfstudiepakket met e-learningmodule, het zelfstudiepakket aan te vullen met 2 examentrainingsdagen of snel en intensief met de klassikale theorieles. Jouw keuze bepaalt de duur van de opleiding.

  Bekijk hier ons aanbod

  Praktijk

  Er zijn verschillende voordeelpakketten voor de praktijkopleiding. Zo is er voor de beginner als voor degene die al wat meer ervaring heeft een passend voordeelpakket. De praktijkopleiding kan al in 2, 3 of 4 dagen worden voltooid. In de voordeelpakketten zijn ook de klassikale theoriecursussen opgenomen.

  Bekijk hier ons aanbod

  Adviesles van 2 uur voor € 109,00

  Boek direct online een adviesles

  Wat houdt het vrachtwagenrijbewijs in?

  Om het vrachtwagenrijbewijs te behalen moet er examen worden gedaan in verschillende onderdelen:

  • Theorievakken RV1 (Verkeer en Techniek) en V2C (goederenadministratie)
  • Praktijkexamen
  • Aanvullend voor beroepschauffeurs (Code 95):
   • Theorievak V3C (cases goederenadministratie)
   • Praktische toets
   • Toets besloten terrein

  Het theorievak RV1 behandelt gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en werking van de voertuigtechniek. Bij het V2C examen krijg je vragen over veiligheids- en milieuaspecten en komen relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer en de vervoerswetgeving aan bod.

  Ons advies is eerst de theorie te halen voordat je start met de praktijklessen. Voor de praktijklessen zijn er verschillende voordeelpakketten. Zo is er zowel voor de beginner als voor degene die al wat meer ervaring heeft een passend voordeelpakket.  

  Wil je beroepsmatig met de vrachtwagen gaan rijden? Dan komen er 3 aanvullende onderdelen bij om het vakbekwaamheid code 95 te behalen.

  Daarnaast stelt de rijksoverheid dat je moet kunnen aantonen dat je voldoende gezond bent om veilig en zelfstandig de vrachtwagen te kunnen besturen. Daarvoor dien je medisch gekeurd te worden door een gecertificeerde arbo arts. Wij zullen je hierbij begeleiden.


  SOOB subsidie

  Heeft uw bedrijf recht op SOOB subsidie? Dan kan bij Smits, als gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, uw subsidie oplopen tot wel 65 % van de lesgeldkosten van de rijopleiding. De hoogte van het bedrag is afhankelijk of u een zij-instromer bent of een doorstromer. Op soobsubsidiepunt.nl kunt u zien welke regeling op u van toepassing is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag. Geef tijdens de aanmelding aan als u gebruik wilt maken van deze subsidie, dan kunnen wij alvast het een en ander voor u voorbereiden.

  8,8

  SUEZ biedt medewerkers de mogelijkheid hun C-rijbewijs te halen en zo door te groeien naar de functie van chauffeur. Smits Opleidingen is hierin voor ons een professionele partner

  Mark Muschter, Teamleider L&D Operations bij Suez Recycling and Recovering Netherlands