Camperrijbewijs NKC

 • 1 dag
 • vanaf 991,51 (incl. btw)
Voordelen van Smits
 • Grootste spreiding: 30 opstapplaatsen
 • Snel starten op locatie naar keuze
 • Praktijkopleiding en examen in één dag!
 • Persoonlijke coaching
 • BOVAG rijschool
 • Altijd in de buurt
vanaf € 991,51 incl. BTW

Camperrijbewijs voor NKC leden

Rijbewijs C1

Speciaal voor NKC leden hebben wij een opleidingspakket samengesteld om het camperrijbewijs te halen. Om een camper te mogen besturen van met een ledig gewicht en laadvermogen tussen de 3500 en 7500 kg (incl. bepakking) heb je namelijk een C1 rijbewijs nodig. Je kunt het C1 rijbewijs al halen in 1 dag!

 • Snel starten op locatie naar keuze
 • Praktijkopleiding en examen in één dag!
 • Uniek zelfstudiepakket met 2 examentrainingsdagen!
 • Persoonlijke coaching

Hoeveel dagen je de opleiding volgt is afhankelijk van jouw eerdere ervaringen met het besturen van een camper. Je hoeft niet ver te reizen voor de opleiding. Smits Opleidingen is de grootste camperopleider in Nederland en met 30 verschillende locaties zitten we altijd bij u in de buurt. Bekijk hier al onze locaties!

Of je nu woont op Texel of in Maastricht, je bent bij ons aan het juiste adres. NKC biedt haar leden een gratis online leerprogramma aan voor de theorie. Wil je hier extra hulp bij? Wij bieden 2 examentrainingsdagen aan. Tijdens deze dagen worden examens geoefend én is er de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan de docent bij onduidelijkheden in de theorie.

Het lesvoertuig heeft afmetingen die vergelijkbaar zijn met de meest gangbare camper, voor de beste aansluiting met jouw camper: 7,20m (l) x 2.40m (b) x 3.40m (h).

Gezondheidsverklaring
De rijksoverheid stelt eisen aan de lichamelijke en geestelijke geschiktheid van bestuurders. Het CBR checkt of mensen aan deze eisen voldoen. Dit geldt ook voor het behalen van het C1 rijbewijs. Voordat je op praktijkexamen gaat ben je verplicht om ‘een verklaring van geschiktheid’ te ontvangen. Een gecertificeerde Arbo arts moet deze verklaring aanvullen en ondertekenen. Hiervoor moet je medisch gekeurd worden. De Gezondheidsverklaring dien je vóóraf online via de site van het CBR in te vullen. Je kiest hierbij voor de ‘Gezondheidsverklaring CDE’. Deze print je uit en neem je mee naar de ARBO arts voor de medische keuring. De kosten van de Gezondheidsverklaring via het CBR zijn € 41,50.

Wat houdt het camperrijbewijs in?

Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg.

Om het rijbewijs te halen dien je 1 module theorie af te ronden, die getoetst wordt met een examen bij het CBR. Na het behalen van de theorie opleiding, start je met de eendaagse- of tweedaagse praktijkopleiding in een C1 voertuig. De praktijkopleiding sluit je af met een praktijkexamen bij het CBR.

Welke theorievakken zijn er voor het camperrijbewijs?

Wanneer je het camperrijbewijs (C1) wil halen, dien je 1 module theorie af te ronden, namelijk RVM1-C1. Deze module behandelt de basis, met regels over het juiste gedrag in het verkeer en de basiskennis van voertuigtechniek. Ook komen de onderwerpen veilig lading vervoeren en administratieve verplichtingen aan bod.

Opstap- en examenlocaties

Smits Opleidingen is een professionele landelijke opleider voor alle rijbewijzen.

Professionele instructeurs

Onder begeleiding van een vaste instructeur ga je veilig de weg op. Al onze instructeurs hebben een VOG (officiële verklaring omtrent goed gedrag), een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold. Benieuwd wie jouw instructeur zou kunnen worden?