Cor Schalken
Home » Cor Schalken
Terug   Print  

Smits Opleidingen feliciteert Cor Schalken

Bericht op kliknieuws.nl: 

Examenfeest voor 86-jarige Ossenaar

OSS – Of hij zenuwachtig was? “Nee hoor”, zegt Cor Schalken overtuigend. Zenuwachtig of niet, de 86-jarige Ossenaar is hoogstwaarschijnlijk de oudste Nederlander die ooit zijn brommercertificaat heeft gehaald.

 
Arno Smits en Cor Schalken
 
Arno Smits en Cor Schalken

Schalken rijdt al elf jaar snorfiets, maar kwam er eigenlijk bij toeval achter dat hij op moest voor zijn theorie-examen. Hij dacht altijd dat een snorfiets was vrijgesteld van een rijbewijs, maar in de media las hij juist het tegenovergestelde. Hij meldde zich bij Arno Smits van Smits Rijopleidingen. “Ik ben tien weken lang bij hem op cursus geweest. Via Smits kreeg ik een boek en een cd-rom om thuis te oefenen. Via de bibliotheek heb ik ook een boek gehaald. Mijn kleindochter Misja slaagde twee weken geleden en van haar kreeg ik ook een boek.” Elke dag studeerde Schalken twee uur lang. Zijn kleindochter slaagde in één keer en ‘opa Schalken’ kon natuurlijk niet achterblijven. De Ossenaar kreeg tijdens zijn examen een lokaal voor zichzelf en maakte in totaal zes fouten: precies genoeg om te slagen.

 
 
Tiny en Cor Schalken

Glimlach
Met een grote glimlach kwam hij vrijdagmiddag het goede nieuws vertellen aan zijn familie, die in de zaal van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Den Bosch in spanning aan het wachten was. “Ik heb er drie maanden hard voor gewerkt en ben blij het papiertje binnen te hebben.” Arno Smits vertrouwde er al helemaal op dat Schalken zou slagen en overhandigde hem met trots een grote bos bloemen. Dochter Sylvia Schalken toonde zich ook een zeer tevreden mens. “Schitterend dat hij het heeft gehaald. Het rijden op zijn snorfiets geeft hem een gevoel van vrijheid. Als er vroeger iemand van ons slaagde, gaf ons pap altijd een speech. Nu mogen wij een speech gaan houden. Vandaag hebben we een examenfeest.”
 
 
De trotse vrouw van Cor Schalken: Tiny
Made by Marco van Kampen & Michel Pouleijn