Smits Opleidingen leidt 21 brandweerkorpsen op
Home » Smits Opleidingen leidt 21 brandweerkorpsen op
Terug   Print  

De rijvaardigheidstrainingen worden gegeven omdat Brandweer Brabant-Noord zeer hoge eisen stelt aan de rijvaardigheden van haar mensen. De brandweermannen worden onder andere getraind in terreinrijden, het rijden met zwaailicht en sirene, en het rijden in bijzondere omstandigheden. Dat laatste gebeurt onder andere met een geavanceerde rijsimulator.

Stapje extra
Voor Smits Opleidingen is dit een grote opdracht. Eigenaar Arno Smits is er dan ook bijzonder tevreden mee: “We verzorgen al jaren opleidingen voor korpsen in Brabant-Noord, maar nog nooit was het opleidingsprogramma zo groot en compleet.” Dat Brandweer Brabant-Noord voor Smits Opleidingen heeft gekozen, ziet Smits als de bevestiging dat zijn bedrijf een toonaangevende speler is op het gebied van verkeers- en vervoersopleidingen. “We hebben de kennis, kunde en ervaring ruimschoots in huis”, aldus Smits. “Maar er komt meer bij kijken. Wij doen namelijk altijd een stapje extra, of het nu gaat om gewone rijlessen voor de particulier of om dit soort omvangrijke opdrachten. Dat zit er bij ons nu eenmaal ingebakken.”
 
Klantgericht
De regio Brabant-Noord is werkzaam in het gebied tussen Boxmeer, Oss, Heusden en Sint Oedenrode. Bas Lucassen, Officier Opleiden & Oefenen bij Brandweer ’s-Hertogenbosch, was als vakspecialist betrokken bij deze aanbesteding. Hij geeft aan dat Smits Opleidingen vooral opviel door de klantgerichte aanpak: “Smits Opleidingen viel op als een partij die goed inspeelde op de behoefte van de klant. Daarna zijn in het traject alle aanbieders gescreend op diverse gunningscriteria: van kosten tot referenties. Daaruit kwam Smits Opleiding sterk naar voren.”
 
Over Smits Opleidingen
Smits Opleidingen is een landelijk opererende organisatie op het gebied van verkeer, vervoer en logistiek. Het bedrijf verzorgt alle particuliere opleidingen (in de regio Noordoost-Brabant en de Bommelerwaard) en beroepsopleidingen (landelijk).

 

Made by Marco van Kampen & Michel Pouleijn