Slipcursussen
Home » Slipcursussen
Terug   Print  

SlipcursussenRealistisch trainen in het Safety Experience Center

Het Safety Experience Center in Rosmalen is een in Nederland unieke locatie voor verkeersveiligheid, waar
op een vernieuwende en effectieve manier gewerkt wordt aan optimale verkeersveiligheid. Centraal in de trainingen staat het aanleren van een anticiperende
en probleemvoorkomende rijstijl waarbij risicoperceptie en risicobewustzijn belangrijke thema’s zijn.

Op het Safety Experience Center komen de oefensituaties realistisch overeen met die verkeersomstandigheden waarmee de cursisten dagelijks te maken hebben. De bouw en het ontwerp van de trainingsbanen maken het mogelijk om veel voorkomende en potentieel risicovolle verkeerssituaties veilig, en in overeenstemming met werkelijke wegomstandigheden, intensief te trainen.

De kosten van deze cursus bedragen € 132,00.

Programmaonderdelen

- Algemene voertuigbeheersing
Afwisselende oefeningen met bijzondere aandacht voor de juiste zit- en stuurhouding. De preventieve werking van een goede kijktechniek wordt inzichtelijk gemaakt en geoefend.

- Over- en onderstuuroefening
Je wordt in dit praktijkonderdeel geconfronteerd met over- en onderstuursituaties. Je ervaart welke factoren van invloed zijn op het correctievermogen van het voertuig en je leert technieken aan om controleverlies te voorkomen en de macht over het voertuig te houden. In deze oefening zal aandacht worden besteed aan vierwielaandrijving en ESP- en ASR-systemen (indien aanwezig op het voertuig).

- Rem- en uitwijkoefening
Optimaal remmen is essentieel om een ongeval te voorkomen. Je ervaart wat er met het voertuig gebeurt als je plotseling moet remmen of een obstakel moet vermijden. Je leert het voertuig te corrigeren en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig en schades en ongevallen te voorkomen.

- Rotonde
De oefening op de rotonde is door de enorme opkomst van rotondes in Nederland een uiterst realistisch onderdeel. Bij zichtbare gladheid zul je meestal met lagere snelheid een rotonde benaderen. Maar in veel gevallen is een opvriezend wegdek verrassender dan gewenst. Met enige oefening en praktische aanwijzingen kun je de controle over je voertuig behouden en/of hernemen. Afhankelijk van het voertuig, zal er in dit soort situaties zowel onderstuur als overstuur kunnen optreden, waardoor dit een verrassend onderdeel blijft. Is je voertuig voorzien van ESP, dan zal het je duidelijk worden wat de bijdrage van het systeem voor je kan betekenen.

Route Safety Exprience Center Rosmalen

Made by Marco van Kampen & Michel Pouleijn